-->

22.03.18

Влада відмовляє чорнобильцям у Володимир Пилипенко


Юристи Партії «Відродження» розробили проект заяви до Пенсійного фонду України щодо перерахунку пенсій чорнобильцям-військовослужбовцям, а також проект позовної заяви, з якою ліквідатори можуть звертатися до судів по всій Україні, аби відстояти своє право на нарахування підвищених пенсій.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді повідомив перший заступник голови Партії «Відродження» Володимир Пилипенко.

«Це право визначається частиною 3 ст. 59 Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Наша юридична команда проаналізувала нинішній стан речей із пенсіями для чорнобильців. І ми хочемо офіційно заявити, що правління Пенсійного фонду протиправно, незаконно відмовляє військовослужбовцям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС у перерахунку їхніх пенсії. Ми заявляємо, що всі військовослужбовці – незалежно від того, чи були вони строковиками, або ж були призвані на військові збори, чи були офіцерами, – мають право на перерахунок чорнобильської пенсії за статтею 59», – наголосив Володимир Пилипенко.

Політик додав, що саме тому Партія «Відродження» розробила проект заяви до Пенсійного фонду України щодо перерахунку пенсій для військовослужбовців – ліквідаторів аварії на ЧАЕС. У випадку відмови чорнобильці можуть звертатися до судів по всій Україні та відстоювати своє законне право. 

«Уже наступного місяця нашими юристами буде розроблено новий позов, що захистить інтереси всіх тих ліквідаторів, які були цивільними на момент аварії. Ми звертатимемося до Кабміну, до Пенсійного фонду та Мінсоцоплітики з вимогою справедливого нарахування пенсій для таких ліквідаторів. Ми вже два роки працюємо з чорнобильськими організаціями, і ці рішення є результатом нашої спільної роботи. Форми заяв будуть розміщені на офіційному сайті нашої партії. Усі військовослужбовці та ліквідатори, які бажають, щоб їм перерахували пенсії відповідно до закону, зможуть ці заяви роздрукувати, заповнити і звертатися з ними до суду», – підкреслив перший заступник голови Партії «Відродження».

І запевнив, що політсила продовжуватиме обстоюватиме права чорнобильців.

Як наголосив під час брифінгу народний депутат групи «Партія «Відродження» Василь Гуляєв, сьогодні в Україні налічується близько 2 млн чорнобильців, з них понад 100 тисяч – люди з інвалідністю. Для захисту інтересів усіх постраждалих від аварії на ЧАЕС парламентарі зареєстрували в парламенті законопроект №6292.

«Депутатська група «Партія «Відродження» розробила законопроект №6292, який був схвалений профільним комітетом, але ніяк не може дійти до сеcійної зали. Ми дуже просимо винести його на голосування, аби нарешті перемогла справедливість. Ми розуміємо, що бюджет держави – не безмежний, але ми повинні підняти пенсії нашим чорнобильцям, ми повинні забезпечити їх лікування, тому що 30 років тому, коли вони вийшли нас захищати, ми на них молилися. А сьогодні держава про них забула», – констатував Василь Гуляєв.

Немає коментарів:

Дописати коментар