-->

04.04.18

Лише чорнобильці матимуть право на безкоштовне ендопротезування суглобів

У Житомирі існують проблеми із забезпеченням пацієнтів ендопротезами суглобів, проведенням стентування сосудів та вакциною проти сказу і малоймовірно, що їх вдасться вирішити.

Про це під час прес-конференції Житомирській міській раді 30 березня повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Марія Місюрова.

«Стентування показане при гострому коронарному синдромі, і його проводять у реперфузійному центрі обласної лікарні. Пацієнтів міста Житомира теж доставляють туди. У мене є інформація, що управлінням охорони здоров’я ОДА вже проведений тендер, і на невідкладну допомогу для стентування виділені кошти. Ми також будемо розглядати питання про можливе виділення коштів для жителів міста Житомира», — наголосила Місюрова.

Щодо ендопротезів суглобів, то на даний час чорнобильці залишаються єдиною категорією населення, яка має законне право на безкоштовне ендопротезування.

«Забезпечення ендопротезами – це реальна проблема, бо вартість одного коливається від 20 до 50 тис. грн. Місто не проти долучитися, але можливості бюджету обмежені», —повідомила начальник управління охорони здоров’я.

Окрім цього, медичні заклади Житомира потребують вакцину проти сказу, попри те, що такими імунобіологічними препаратами має забезпечувати держава. За словами начальниці управління здоров’я, скоріше за все, придбання вакцини буде здійснено за рахунок міського бюджету.

Немає коментарів:

Дописати коментар