-->

05.05.18

Інформаційне повідомлення

Про участь у нараді Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

03 травня 2018 року в Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики,природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи відбулася нарада, на якій розглядалося питання щодо погодження законопроектів №4442, 4442-1, направлених Верховною Радою України до цього Комітету на доопрацювання. 

Від Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» у нараді взяли участь віце-президенти В.Кобчик та В.Яценко. 

Представники громадськості виклали свої пропозиції щодо можливого поетапного поновлення пенсійного забезпечення осіб, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Подібні пропозиції планує готувати для розгляду народними депутатами України - членами Комітету й Секретаріат цього Комітету. 

На превеликий жаль, представники Мінсоцполітики України у чергове виявилися неготовими вносити та розглядати конкретні пропозиції. Враховуючи тривалу бездіяльність керівництва Мінсоцполітики України у розв’язанні проблеми поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців, зокрема, неприйняття обіцяного до 26 квітня 2018 року рішення з цього життєво важливого для людей питання, Центральна Рада ВГОІ «Союз Чорнобиль України», виконуючи своє рішення від 17 квітня 2018 року, повідомляє про підготовку до всеукраїнської акції протесту чорнобильців. 

Про дату і час проведення акції буде повідомлено додатково.

Немає коментарів:

Дописати коментар