-->

11.05.18

«Ми будемо іти до того, аби отримувати усі електронні послуги за допомогою електронного цифрового підпису», — директор Департаменту Фонду про нові електронні сервіси

Сьогодні на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України зареєстровано понад 2 мільйона користувачів. Майже 170 тисяч з них заходять до свого персонального кабінету за електронним цифровим підписом. Про це у коментарі кореспонденту інтернет-видання «Сегодня» розповів директор Департаменту інформаційних систем та електронних реєстрів Олександр Малецький.

Керівник пояснив, що до особистого кабінету можуть зайти усі громадяни. Зробити це можна двома способами: за логіном і паролем, який видають фахівці в органах Фонду, або електронним цифровим підписом.

— Більш надійним є використання електронного цифрового підпису, тоді не треба приходити до органів Фонду, аби отримати логін і пароль. Електронний цифровий підпис можна отримати у сертифікованих центрах видачі ключів – фіскальній службі, органах юстиції тощо. Їх перелік є на Веб-порталі. Такий спосіб входу потрібен для ідентифікації особи та захисту її особистих даних. Ми взагалі будемо іти до того, аби отримувати усі електронні послуги за допомогою електронного цифрового підпису, — зазначив Олександр Малецький.

У персональному кабінеті на Веб-порталі кожен отримує доступ до багатьох опцій. Зокрема, найманий працівник може дізнатися розмір свого страхового стажу та чи сплачуються за нього страхові внески роботодавцем. Окрім того, зі свого кабінету можна подати звернення до органів Фонду, записатися на прийом, переглянути свою електронну пенсійну справу, якщо її пенсію уже призначено. 

Немає коментарів:

Дописати коментар