-->

24.05.18

Про залучення до участі у справі №826/2379/18 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А
08 травня 2018 року                               м. Київ                                        № 826/2379/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Скочок Т.О., за наслідками підготовчого засідання  в адміністративній справіза позовомОСОБА_1 до Міністерства соціальної політики України (відповідач-1) Кабінету Міністрів України (відповідач-2)про визнання бездіяльності протиправною та зобов?язання вчинити дії, -  
В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернувся ОСОБА_1 з позовом до Міністерства соціальної політики України та Кабінету Міністрів України про визнання бездіяльності протиправною та зобов?язання вчинити дії.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 13.03.2018 відкрито провадження у справі №826/2379/18 за вказаним позовом ОСОБА_1 та дану справу призначено до розгляду у порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

07.05.2018 позивачем у підготовчому засіданні заявлено усне клопотання про залучення до участі у справі №826/2379/18 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Клопотання мотивовано тим, що названа громадська організація є учасником Меморандуму про взаємодію і співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України» від 30.09.2011, питання щодо чинності якого предметом розгляду у межах даної справи.

Присутній у підготовчому засіданні представник відповідача-2 залишив вирішення клопотання про залучення третьої особи  на розсуд суду.

Відповідач-1 явку свого уповноваженого представника у підготовче засідання 07.05.2018 не забезпечив, що не є перешкодою для розгляду заявленого клопотання.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також  за клопотанням учасників  справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З урахуванням наведеного суд дійшов висновку, що клопотання позивача є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки рішення у справі може вплинути на реалізацію прав та обов'язків Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», як учасника Меморандуму про взаємодію і співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України» від 30.09.2011 з огляду на що ухвалив залучити третьою яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Всеукраїнську громадську організацію інвалідів «Союз Чорнобиль України» (адреса: 04053, м. Київ, вул. В.Винниченка, 3).

Керуючись вимогами ст.ст. 49248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду м. Києва -
У Х В А Л И В:               
                             
1. Повідомити Всеукраїнську громадську організацію інвалідів «Союз Чорнобиль України» (адреса: 04053, м. Київ, вул. В.Винниченка, 3) про залучення її до участі у справі №826/2379/18 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

2. Запропонувати Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» відповідно до вимог ст. 165 КАС України протягом п'яти днів з дати отримання копії позовної заяви надати суду пояснення по суті позову, а іншим учасникам справи - копію пояснень. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені ч.ч. 2 - 4 ст. 162 КАС України. Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинна подати суду докази разом із поданням письмових пояснень третьої особи (ч. 3 ст. 79 КАС України).

4. Роз'яснити Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають права та обов'язки, визначені у статті 44 цього Кодексу (ст. 51 КАС України).

5. Повідомити третю особу, що судове засідання відбудеться 31 травня 2018 о 09 год. хв. в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою, м.Київ, вул.Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал судових засідань №55.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи (ч. 5 ст. 49 КАС України).


         Суддя                                                                                                     Т.О. Скочок

Немає коментарів:

Дописати коментар