-->

02.09.18

В скільки разів уряд зменшив розмір щорічної допомоги на оздоровлення з 2005 року?

Як відомо управління соціального захисту населення в містах кожний рік виплачують щорічну допомогу на оздоровлення відповідно Постанови Кабінету Міністрів України «Про щорічну допомогу на оздоровлення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» №562 від 12 липня 2005 року.

Постанова, яка приймалася на виконання Закона України «Про Державний бюджет України на 2005 рік» за всі роки її існування ні разу не перераховулася не зважаючи на наявність ст. 67 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» яка мовить про те, що конкретні розміри всіх доплат, пенсій і компенсацій підвищуються Кабінетом Міністрів України відповідно до зміни індексу вартості життя і зростання мінімальної заробітної плати.

Цікаво, на скільки ж змінилось наше життя і як порахувати індекс його вартості?

У цьому нам допоможе Калькулятор інфляції, інтернет сервіс, на сторінці якого розміщена така інформація:

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) є одним з найважливіших показників і використовується для вирішення багатьох питань державної політики, перегляду грошових доходів населення, вирішення правових спорів тощо. 
Індекс споживчих цін характеризує зміну вартості фіксованого набору споживчих товарів, що найчастіше споживаються населенням, у поточному періоді порівняно з базисним. З початку 2012 року споживчий набір включає 335 товарів (послуг)-представників.
Для розрахунку індексу споживчих цін використовуються вагові коефіцієнти - частка споживчих витрат населення на купівлю товарів і послуг за окремими видами товарів (послуг)-представників. 
Важливим є розуміння того, що вагові коефіцієнти відображають споживання середнього домогосподарства і не можуть віддзеркалювати ситуацію у конкретному випадку.
Ви маєте можливість розрахувати індекс споживчих цін (індекс інфляції) в Україні та регіонах за обраний Вами період за допомогою калькулятора інфляції.
Обрахунок індексу інфляції за допомогою калькулятора передбачає наступне: базисний період прийнятий за 100%; вибраний місяць (період) має бути більш раннім від базисного; 
Використовуючи індекс споживчих цін (індекс інфляції) можна перерахувати грошові доходи (провести індексацію грошей) за будь-який період. Детальніше >> 
Примітка: одержаний індекс інфляції може дещо відрізнятись від раніше опублікованого за рахунок здійснення калькулювання і округлення результату.


Щоб ви не ламали собі голови, даю посилання на вже готовий розрахунок індексу споживчих цін (індекс інфляції) у січні 2018 року відносно січня 2005 року.

Тобто, у 2005 році ви отримували щорічну допомогу на оздоровлення, вартійсть якої була більшою у п'ять з хвостиком разів! 

Немає коментарів:

Дописати коментар