-->

01.09.18

Бердичівське управління праці та соціального захисту інформує громадян, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС

Шановні мешканці м. Бердичева, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи! Згідно з пунктом 4 статті 20 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII постраждалим особам, віднесеним до категорії 1, надаються гарантовані державою пільги на позачергове щорічне безоплатне забезпечення санаторно-курортними путівками.

Так, управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Бердичівської міської ради на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням у 2018 році взято 55 постраждалих осіб віднесених до категорії 1.

На реалізацію бюджетної програми «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за напрямом «Оплата санаторно-курортного лікування громадян, віднесених до категорії 1» передбачено видатки для м. Бердичева у сумі 184194,00 грн., тобто у поточному році можливо оздоровити лише 27 осіб вказаної категорії ( 49% від потреби).

Пунктом 12 порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.16 № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачено, що громадяни, віднесені до категорії 1, та діти з інвалідністю забезпечуються путівками шляхом надання грошової допомоги відповідно до медичних показань з урахуванням пільг, передбачених законодавством для конкретної категорії осіб, у порядку черговості в межах бюджетних призначень.

У разі збільшення видатків за вказаною програмою буде оздоровлено громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1, у порядку черговості.

Додатково інформуємо про те, що вказана категорія осіб в термін до 15 жовтня 2018 р. має звернутися для написання заяв для забезпечення санаторно-курортного лікуванням у 2019 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар