-->

12.09.18

Пенсії чорнобильцям: хто і чому зволікає з виплатами, гарантованими державою?

Це питання під час пленарного засідання 22-ї сесії Сумської обласної ради порушив депутат Олександр Стрельченко.

«У листопаді минулого року Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Виплати повинні були перерахувати автоматично, та ще й компенсації за невикористані пільги передбачити. Однак і дотепер цього не зроблено», – наголосив народний обранець.

На його думку, таке ставлення до людей, які пожертвували своїм здоров’ям, аби захистити світ від чорнобильської катастрофи, неприпустиме.

Зрештою, воно вилилося у попереджувальне пікетування Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області, що відбулося 4 вересня поточного року. Чорнобильці готові навіть вдатися до голодування під стінами даної установи, якщо ситуація не зміниться.

«Згідно з так званим «чорнобильським законом», інваліди третьої групи повинні отримувати шість мінімальних пенсій, другої – вісім, а першої – десять. Але фактично ці преференції існують тільки на папері, – розповів депутат. – Аби добитися цілком заслужених коштів, жителі Сумщини зверталися в суди. Вони мають на руках рішення на свою користь, у тому числі й Європейського суду з прав людини».

Олександр Стрельченко переконаний, що свавілля відносно пенсіонерів-чорнобильців необхідно зупинити якомога швидше. У своєму депутатському запиті, котрий, до слова, був схвалений колегами – обласними парламентарями, він наголосив на необхідності проведення ретельної перевірки фактів невиконання Головним управлінням Пенсійного фонду в Сумській області судових рішень стосовно виплати перерахованих пенсій особам, які постраждали внаслідок трагедії на ЧАЕС.

«Необхідно забезпечити пенсійні виплати людям, які мають позитивні рішення судів, а також профінансувати всі пільги та компенсації, передбачені законодавством», – додав народний обранець.

Немає коментарів:

Дописати коментар