-->

26.09.18

Оформлено Протоколом!

Як повідомлялось раніше, в МКЗК «Палац культури та дозвілля» в місті Костянтинівці пройшли збори громадських організацій чорнобильців Донецької області. 

Питання які розглядалися на зборах - дуже важливі та потребують негайного реагування. Так відповідно Постанови Кабінету Міністрів України №551 від 11 липня 2018 року передбачено заміну посвідчень деяким категоріям чорнобильцям. 

Але скоріш за все ця постанова має інші, приховані цілі та завдання, на що зверталась увага чорнобильців при обговоренні вказаної постанови! 

В наслідок обговорення, на зборах, одноголосно визнано Постанову КМУ № 551 такою, що порушує законні права чорнобильців України, зачіпає їх честь та гідність, ставить під сумнів раніше встановлений статус, вимагає надання оригіналів документів, які більш ніж за 30 років зберігання могли прийти у непридатність, бути випадково знищенні, могли згоріти у пожежі, бути викраденими, залишеними на окупованої території при вимушеному переселенні, або загублені при інших форс-мажорних обставинах.

Другим питанням порядку денного розглянуто зміст розпорядження голови Донецької ОДА, керівника військово-цивільної адміністрації — Куця Олександра Івановича від 21.08.2018 № 1029/5-18 «Про утворення Регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». 

Вивчаючи її склад чорнобильці звернули увагу на те, що переважну переважна більшість членів Регіональної комісії становлять представники Департаменту соціального захисту ДонОДА, що може впливати на прийняття остаточного рішення. Вирішили звернутися до керівника області з пропозицією зменшити кількість представників Департаменту, ввести додатково до складу Регіональної комісії представників МВС, ДСНС, прокуратури, розширити представництво в комісії від чорнобильських громадських організацій до чотирьох. 

Також, членам Президії зборів, доручено донести до керівництва ОДА прийняте рішення про висловлення недовіри: 
  • Директору Департаменту соціального захисту Дон ОДА — Токаревій Олені Аркадіївні; 
  • Завідувачу сектору соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації — Хмельницькій Ірині Олександрівні; 
  • Заступнику начальника управління у справах пільгової категорії громадян, начальнику відділу реалізації пільг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації — Пожарському Дмитру Миколайовичу; 
  • Головному спеціалісту, юрисконсульту відділу правового забезпечення Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації — Яресько Катерині Володимирівні. 
за самоправство, перевищення посадових обов’язків, злочинну бездіяльність, порушення законних прав чорнобильців та дружин які втратили годувальника.

Для вирішення проблемних питань, підготовлено звернення до голови ОДА з проханням організувати засідання «Круглого столу» за участю керівництва обласного Департаменту  соціального захисту населення, Головного Управління Пенсійного фонду України в Донецької  області,  обласного  Департаменту охорони  здоров’я.


Немає коментарів:

Дописати коментар