-->

26.09.18

Чорнобильці Донецької області вирішили координувати свої дії

На зборах чорнобильських громадських організацій, які відбулися в місті Костянтинівці, представники з дев'яти міст Донецької області вирішили відновити роботу Координаційної ради, яка у минулому активно працювала на території області для вирішення проблем соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Як відомо, на території Донецької області підконтрольної Україні, наразі відсутня організація, яка могла б представляти інтересі чорнобильців у державних органах влади. Ії створення ускладнено багатьма причинами. 

Саме тому, та у зв'язку із складним соціальним становищем ліквідаторів, та інших категорій громадян, було прийнято рішення про відновлення роботи Координаційної ради та оновлення його керівного складу. Головою Координаційної ради обрано Мардагалімова Наіля Хатимуллайовича (Голова правління ГО «КМСВІ «Пам'ять Чорнобиля»  м. Краматорськ). Його заступниками будуть: Поздняков Віктор Анатолійович, Дерека Олександр Михайлович та Гомляков Валерій Іванович. 

Таке об'єднання громадян не потребує державної реєстрації, а тому не гаючи часу може розпочати свою роботу. Одним з перших завдань КР (Координаційної ради) є доручення від чорнобильських громадських організацій звернутися до голови Донецької облдержадміністрації з проханням скликати «Круглий стіл» за участю керівництва обласного Департаменту соціального захисту населення, Головного Управління Пенсійного фонду України в Донецької області, обласного Департаменту охорони здоров’я та представниками КР, де буде можливо обговорити найбільш складні питання. 

Таке звернення вже підготовлено і найкоротший термін буде передано на розгляд керівництва області. 

Для більш продуктивної роботи, громадські організації які увійшли до КР запрошують інші громадські організації чорнобильців, які не брали участі у зборах, приєднатися до об'єднання та активно розпочати роботу по захисту законних прав та інтересів як членів їх організацій, так і всіх громадян які мають статус відповідно Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».


Немає коментарів:

Дописати коментар