-->

24.09.18

А ми теж, згодимось?

Як повідомляється на сайті "Закон і Бізнес", 24 вересня на спеціальному пленарному засіданні склали присягу два новопризначені за квотою парламенту судді. 

Перед тим Верховна Рада нарешті визначилася зі своїми представниками в єдиному органі конституційної юрисдикції. На два місця КС претендували четверо. За підсумками рейтингового голосування найбільшу підтримку отримали Олег Первомайський, якого підтримав «Народний фронт» та Ірина Завгородня — від БПП.

О. Первомайський з 2001 року працював доцентом кафедри цивільного права Київського національного університету ім.Т.Шевченка. У 2008 році отримав свідоцтво на право на зайняття адвокатською діяльністю. Був членом Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Торік він спробував одягти мантію судді Касаційного цивільного суду. Проте, склавши тест з результатом 77,25 балів, провалив практичне завдання (24 бали). Тож тепер він даватиме оцінку правових позицій Верховного Суду з огляду на конституційність.

Тепер питання, чим керувався так званий «Народний фронт» коли призначав суддею Конституційного Суду О. Первомайського, який вибув з конкурсу за результатами іспиту на посаду судді касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду отримавши менший за мінімально допустимий бал?!!

І. Завгородня починала суддівську кар’єру в Краснолуцькому міському народному суді Луганської області. У 2001-му переїхала до столиці, де працювала у Залізничному (з листопада 2001-го — Солом’янському) районному суді. У січні 2011 року обрана суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. У вересні 2016-го збиралася вийти у відставку, але згодом відкликала заяву.

Все це схоже на те, що "відставницю" вмовили, та запевнили, що її досвід ще знадобиться для вирішення питать депутаскої фракції БПП.

Яких рішень Конституційного Суду будемо чекати після таких призначень?! Так ми згодні з такими призначеннями, чи ні????

Немає коментарів:

Дописати коментар