-->

11.10.18

У Зоні відчуження знову знімають фільм

У кінці вересня зону відчуження відвідав Сер Девід Аттенборо. Відомий натураліст, режисер і телеведучий приїхав сюди не в якості туриста чи почесного гостя. Не дивлячись на своїх 92 роки, він працював: у місті Прип’ять проходили зйомки його чергового документального фільму. 

Теми мистецьких творів Аттенборо завжди різні – від еволюції тваринного світу на Землі до змін її кліматичних зон та ареалів. Професійна місія цієї видатної людини полягає в тому, щоб показати складність, красу і різноманіття життя на нашій планеті, підкресливши одночасно крихкість екологічної рівноваги. 

Останній фільм не буде винятком. Девід Аттенборо не випадково вибрав майданчиком для вираження своїх ідей зону відчуження. Адже сьогодні ця територія – унікальний полігон, який дозволяє нам побачити процес відновлення екологічної рівноваги після відходу людини і без її безпосереднього втручання. 

Зараз триває робочий процес зйомок. Фінальна назва фільму поки невідома. Проте епізод із зони відчуження до нього точно увійде. 

Для кінозйомок в зоні була задіяна команда з 12 чоловік та складне устаткуванням (дві камери, більше десятка об'єктивів, дрон). 

Супровід і консультативну допомогу групі фільмувальників надавали співробітники ДСП «Екоцентр» і Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. 

У вільний від зйомок час Девід Аттенборо цікавився станом природи зони відчуження, чисельністю тварин. Велике враження на відомого натураліста справила історія відтворення природного угрупування коней Пржевальського і трансформація розселення тварин, пов'язаних з людиною (собаки, коти, голуби та інші).

Немає коментарів:

Дописати коментар