-->

16.11.18

Коментує департамент соціальної політики виконкому міської ради (Кривий Ріг)

Заміна посвідчень громадянам, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

Урядом у липні поточного року внесено зміни до Порядку видачі посвідчень громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до внесених змін чорнобильців, віднесених до першої категорії, розмежовано за категоріями: «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» та «Потерпілий від Чорнобильської катастрофи».

Окремо виділено громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт, які отримають нові бланки посвідчень «Учасник ліквідації ядерних аварій», «Потерпілий від радіаційного опромінення».

Сьогодні нові бланки посвідчень до міста не надходили. За оперативною інформацією департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської обласної державної адміністрації їх надходження очікується в січні 2019 року. Але, турбуватися з цього приводу не слід. До видачі посвідчень нового зразка чинними залишаються всі раніше видані посвідчення, які надають право на отримання гарантованих законодавством пільг і компенсацій у повному обсязі.

До відома. На сьогодні в м. Кривому Розі проживає майже 4,2 тис. громадян, постраждалих унаслідок катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, серед яких 2 690 ліквідаторів, більше 500 вдів, близько 400 дітей мають чорнобильський статус. На соціальну підтримку чорнобильців з міського бюджету у 2018 році спрямовано 15,4 млн.грн., що в 7 разів! більше минулого року.
Ми працюємо для Вас!

Наша якість – Ваша довіра!

Контакти Департаменту соціальної політики:
Тел. (0564) 74-72-77, e-mail: kg.upszn@gmail.com

16 листопада 2018

Немає коментарів:

Дописати коментар