-->

28.12.18

Чорнобильці врятували не лише Україну, а й світ від атомної загрози, і ми не маємо про це забувати

Про це очільник області Микола КЛОЧКО нагадав усім присутнім під час спільного засідання Ради регіонального розвитку та колегії облдержадміністрації

Директор Департаменту соціального захисту населення Михайло ДУБРОВСЬКИЙ у своєму виступі повідомив про пільги та компенсації чорнобильцям, які фінансуються за кошти державного та обласного бюджетів. І зазначив, що в той же час не в усіх районах передбачене фінансування на ці цілі.

«Місцевими бюджетами затверджені кошти на забезпечення санаторно-курортним лікуванням чорнобильців – 118,9 тис. гривень у 2018 році та заплановано на 2019 рік – 345,3 тис. гривень; надання матеріальної допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи – 1,2 млн. гривень у 2018 році та заплановано на 2019 рік – 1,3 млн. гривень; проведення заходів – 181,2 тис. гривень у 2018 році та заплановано на 2019 рік – 202,5 тис. гривень; оплату проїзду – 266,2 тис. гривень у 2018 році та заплановано на 2019 рік – 334,4 тис. гривень, – зазначив посадовець. – По жодному із напрямків не затверджені кошти у Липоводолинському районі, в межах 5 тис. гривень на різні напрямки затверджено у Недригайлівському, Середино-Будському, Ямпільському районах та у місті Лебедин».

Голова облдержадміністрації Микола Клочко доручив на початку наступного року заступнику Івану БОРШОШУ зібрати з головами райдержадміністрацій нараду з цього питання.

«Особливо мене цікавитиме Липоводолинський, Недригайлівський, Середино-Будський, Краснопільський райони, місто Лебедин, – говорив Микола Клочко. – Чорнобильці – це ті люди, які живуть у вас в громадах і їм потрібна увага і допомога. Ці люди врятували не лише Україну, а й увесь світ від атомної загрози, а ми про них часто забуваємо. Так не має бути, тож я вважаю, що місцеві та районні програми соціального захисту громадян обов’язково повинні містити конкретні заходи, які підкріплюватимуться конкретним фінансовим ресурсом».


Немає коментарів:

Дописати коментар