-->

23.12.18

Особам з числа інвалідів-чорнобильців колегіально допомагають підтвердити заробіток для збільшення пенсій

Для надання дієвої допомоги особам з числа осіб з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи на Полтавщині функціонують робочі групи. Їх мета – пошук, аналіз, узагальнення та подання до профільних комісій довідок про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження. Чергове засідання обласної групи відбулося 21 грудня в Департаменті соціального захисту населення.

Членами робочої групи є начальник управління пенсійного забезпечення Ірина Товстоножко та начальник відділу контролю правильності призначення пенсій на спеціальних умовах Юлія Лобач.

На даний час у числі майже півмільйона пенсіонерів області на обліку в органах Фонду перебувають 10,7 тис. пенсіонерів із числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Ці люди дуже часто покладаються на допомогу причетних установ та організацій, аби для належного пенсійного забезпечення підтвердити дані про заробітну плату, отриману за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках.




Довідково: результатом роботи профільних обласних комісій протягом 2012-2018 р.р. створених комісій стала видача 94 довідок про заробітну плату інвалідам-чорнобильцям Це дало змогу збільшити належні їх пенсійні виплати, в середньому, з 2383,32 грн. до 4163,57 грн.

https://www.pfu.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар