-->

27.12.18

В Полтавської області завершено оздоровчу кампанію громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Однією із основних соціальних гарантій, встановлених Законом України ,,Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" є забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Організація санаторно–курортного лікування вказаної пільгової категорії громадян в рамках державної програми здійснюється відповідно до ,,Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 №854.


У поточному році з метою забезпечення максимальної чисельності учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС санаторно-курортним лікуванням застосовано комплексний підхід до вирішення даного питання. Всього на санаторно-курортне лікування вказаної категорії громадян у 2018 році спрямовано 6,8 млн. грн., з яких 4,2 млн. грн. з державного бюджету 1,9 млн. грн. з обласного бюджету, 0,7 млн. грн. з місцевих бюджетів різного рівня.

Загалом забезпечено пільгою 1308 осіб з інвалідністю, пов'язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, що становить 82% від потреби, в тому числі 892 особи забезпечені санаторно-курортним лікуванням та 416 осіб отримали компенсацію замість санаторно-курортного лікування.

За рахунок коштів обласного бюджету в рамках обласної Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення області здійснювалося санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплата додаткової матеріальної допомоги на оздоровлення в санаторно-курортних закладах, розташованих на території Полтавської області, виплата матеріальної допомоги особі, що супроводжує на санаторно-курортне лікування особу з інвалідністю 1 групи з числа громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Завдяки адресності надання послуг з санаторно-курортного лікування до управлінь соціального захисту населення в термін до 15 жовтня поточного року з заявами на 2019 рік звернулася 1891 особа з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи, що на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року, в тому числі 1268 осіб подали заяви на забезпечення санаторно-курортним лікуванням та 623 особи на виплату компенсації замість санаторно-курортного лікування.

http://www.plsz.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар