-->

06.12.18

Засідання Соціальної ради України (відео)

Соціальна рада України закликала владу вжити комплекс термінових заходів, щоб зупинити соціальну катастрофу в країні

У четвер, 6 грудня, з ініціативи Інституту соціального захисту громадян в стінах парламенту пройшло екстрене засідання Соціальної ради України. Експерти, лідери громадських організацій ветеранів, чорнобильців, багатодітних матерів, переселенців звернули увагу влади на соціальну катастрофу в країні і поставили вимогу негайно стабілізувати ситуацію в соціальній сфері.

«Сьогодні разом з представниками громадськості ми говоримо про саме наболіле – про тотальну соціальну катастрофу, від якої страждають мільйони наших громадян! Антисоціальний бюджет на 2019 рік, знищення медицини псевдореформою Супрун, жебрацькі пенсії та зарплати, грабіжницькі тарифи і скасування субсидій. Все це – показовий результат п'яти років роботи цієї влади», – зазначила керівник Інституту соціального захисту громадян Світлана Науменко.

Учасники засідання Соціальної ради України вимагають від уряду забезпечити реальне підвищення соціальних виплат і пенсій, припинити неконтрольоване зростання тарифів, переглянути медичну реформу і відправити у відставку в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун. Ці та інші вимоги закріплені в резолюції засідання, яку учасники Соціальної ради України передали прем'єр-міністру, президенту і спікеру парламенту.

«Сьогодні необхідно прийняти комплекс невідкладних заходів, щоб зупинити руйнування соціальної сфери. В умовах воєнного стану і глибокої економічної кризи ми повинні захистити людей, які найбільше потребують підтримки – пенсіонерів, ветеранів, дітей, людей з інвалідністю, переселенців... Об'єднавшись, ми примусимо владу приймати відповідальні і соціально важливі рішення!» – підкреслила народний депутат Наталія Королевська.


http://www.golos.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар