-->

14.12.18

Звернення Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні громадяни!

Ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС завжди будуть для нас символом громадського подвигу та самопожертви, які заслужили вдячність мільйонів наших співгромадян. Під час страшного лиха вони добровільно зголосилися прийти на допомогу в умовах невідомої на той час небезпеки. На жаль, це коштувало їм підірваного здоров’я, а багато кому і життя. Їх мужні дії допомогли значно зменшити негативні наслідки катастрофи для України та світу.

Сьогодні Україна впроваджує політику відродження Чорнобильської зони відчуження. Президент України Петро Порошенко підписав Указ “Про додаткові заходи з відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, із соціального захисту постраждалих осіб, безпечного поводження з радіоактивними відходами”.

На виконання цього Уряд вирішує питання з підвищення розміру пенсій по інвалідності для осіб з числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і пенсій у зв’язку із втратою годувальника з числа ліквідаторів. Ми усвідомлюємо, що ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС потребують розширених медичних послуг та особливого соціального захисту. Тому ми і надалі будемо підтримувати систему пільг та медико-профілактичних заходів для ліквідаторів та працювати над її вдосконаленням. Переконаний, що турбота про людей, які ціною власного здоров’я врятували від наслідків аварії мільйони співвітчизників, – це обов’язок не лише Уряду, а і усіх українців.

Висловлюю подяку усім ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за мужність і жертовність. Бажаю Вам міцного здоров’я, добробуту і довголіття!

З повагою
Прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН

Немає коментарів:

Дописати коментар