-->

15.01.19

Проїзд пільговиків обмежили на Херсонщині

У містах Херсонщини обмежують проїзд пільговиків - грошей обмаль. Так, влада Нової Каховки на компенсацію витрат з перевезення соціально вразливих категорій пасажирів у поточному році асигнувала 2,8 мільйона гривень. Сума начебто солідна, проте навіть міський голова Володимир Коваленко визнає, що її вистачить тільки наполовину від реальної потреби. Відповідно, автобуси з міста до дачних кооперативів та приміських сіл братимуть пільговиків лише на половину рейсів. 

Зі схожою проблемою зіткнулися й мешканці курортного Генічеська. Тут міськрада на відшкодування перевізникам "нашкребла" у муніципальній скарбничці тільки 800 тисяч гривень замість потрібних 2,4 мільйона. Тому безплатний проїзд пенсіонерів у автобусах місцевого АТП забезпечили тільки з десятої до чотирнадцятої години дня - на третину доби.


Щоправда, чорнобильці та учасники бойових дій зберегли право проїзду за рахунок громади впродовж усього дня. Але таких пільговиків має бути не більше двох на рейс. Не буде їх, тоді ці два місця можуть зайняти люди похилого віку. Пенсіонери з приводу таких обмежень обурюються та обіцяють подати на міськраду до суду. Але там непохитні: хочете їздити задарма - нехай держава на це гроші з держбюджету перераховує.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ 

Немає коментарів:

Дописати коментар