-->

02.01.19

І знову про заміну посвідчень чорнобильцям

Нарешті отримано відповідь від Міністерства соціальної політики України, щодо роз'яснень про заміну посвідчень відповідно постанови КМУ №551 від 11 липня 2018 р..

Вже звично, відповідь отримано з порушенням законодавства, оскільки надіслано звернення було 3 жовтня, а зворотній лист отримано лише 20 грудня! Але ж це дрібниці, велика вдача вже те, що відповідь взагалі отримано. Не всім так щастить!

Вибачте, але мій сарказм - це вже захисна реакція організма на дії влади. Все ж головне, що той лист містить, і чи не суперечать дії управлінь соціального захисту в містах Донецької області його змісту!?

Нагадаю, наприклад, в місті Костянтинівці управління соціального захисту у письмовому вигляді попередило чорнобильців про цілий пакет документів який вони повинні надати для заміни посвідчення.


Про те саме розповідали і заступники Департаменту соціального захисту Донецької області на останньому засіданні "Круглого столу". Там взагали вимоги були на рівні здорового глузду, оскільки на їх думку, як інвалід, чорнобилец повинен надати справку МСЕК, а як учасник ЛНА на ЧАЕС ще й архівну довідку!!!

Але, якщо уважно читати відповідь за підписом заступника міністра соціальної політики пана М. Шамбіра, то все становиться зрозуміло:

"Відповідно до пункту 7 Постанови № 551 передбачено провести заміну посвідчень на підставі матеріалів справи, які були підставою для визначення статусу".

Тобто, виходить що чорнобильці взагалі не повинні надавати ніяких документів, окрім фото на нове посвідчення!

Агов! Департамент соціального захисту Донецької області, ви там чуєте!? Чи вам копію листа надіслати??? Чекаємо на вашу реакцію.


Немає коментарів:

Дописати коментар