-->

06.09.19

Говорили про вирішення актуальних проблем чорнобильців Вінниччини

На запрошення чорнобильської громадськості Вінниччини заступники голови обласної Ради Михайло Кременюк та Ігор Хміль взяли участь в обговоренні актуальних питань для ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Так, ліквідатори аварії озвучили питання, що їх хвилюють найбільше – це подальша доля Вінницького обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення, а також фінансування програм, що стосуються чорнобильських пільг.

Представник чорнобильської громадськості, ліквідатор аварії на ЧАЕС І категорії Микола Бойчук виступаючи зазначив, що в рамках медичної реформи, яка триває в державі, їх тривожить можливе переформатування роботи диспансеру.

- Ми в цьому закладі лікуємось ще з 90-х років, тут працюють лікарі, які знають специфіку наших проблем, тому, якщо диспансер буде реформовано, це буде великою проблемою для ліквідаторів всієї області, – сказав Микола Петрови. – Якщо буде розглядатися подальша доля закладу, ми вимагаємо, щоб це відбувалося у нашій присутності.

Також в ході наради озвучили питання щодо фінансування соціальних програм, виплат, пільг, оновлення медичного обладнання в диспансері, а також питання перевезення.

До присутніх звернувся заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк.

- Ваш вчинок дійсно заслуговує на велику повагу, адже ви йшли безстрашно на смерть та боролися із страшною техногенною катастрофою, – сказав Михайло Кременюк. – Стосовно питання диспансеру скажу, що на сьогодні перед обласною Радою і депутатським корпусом питання щодо ліквідації, реорганізації чи ще чогось, питання не стоїть. Від департаментів нам ніяких подібних посилів не було. Що стосується питань фінансування, згідно із законодавством головним розпорядником коштів є облдержадміністрація та профільні департаменти, які займаються подальшим розподілом коштів.

- Для вирішення ваших питань та отримання більш чітких і компетентних відповідей пропоную вам зібратися в форматі круглого столу, – сказав Михайло Кременюк. – Запросити представників профільних департаментів облдержадміністрації , представників обласної Ради, керівництво диспансеру. І у такому тісному колі обговорити всі пропозиції та те, які є бюджетні можливості для вирішення ваших питань.

Заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк зазначив, що показником того, що диспансер радіаційного захисту населення необхідний є те, що в закладі за рік лікується близько трьох тисяч ліквідаторів.


Немає коментарів:

Дописати коментар