-->

24.01.20

Дожились: у Кременчуці виник борг за поховання чорнобильців і безхатьків

Люди поховали, а за це бюджету гроші не надійшли.

Сьогодні на позачерговій сесії Кременчуцької міської ради депутати погодили внесення змін до міської програми соціального забезпечення та соціального захисту населення м. Кременчука «Турбота» на 2018 – 2020 роки в новій редакції».

Зміни стовуються пунктів надання послуг по похованню ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС І, ІІ та ІІІ категорій. Зокрема, у фінансування 2019 та 2020 років в частині суми відшкодування поховання однієї особи.

Раніше планувалося збільшити суму відшкодування з 5 тис грн до 6 тис грн у 2019 році та до 7 тис грн у 2020 році, але цього не сталося.

Також збільшилась прогнозована кількість поховань ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС 1, 2 та 3 категорій. Так у 2019 році поховано 41 ліквідатора аварії на ЧАЕС.

Через обмежене фінансування у 2019 році утворилась кредиторська заборгованість перед надавачем послуг з перевезення до моргів та поховання померлих осіб без певного місця проживання, одиноких громадян, знайдених трупів людей в сумі 49 тис 640 грн та з надання послуг (відшкодування) по похованню померлих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС 1, 2 та 3 категорій в сумі 134 тис 813 грн.

Тож з метою виконання засад Бюджетного кодексу України до Програми внесли зміни, додавши відповідні статті витрат.

Зміни внесли і в пункт, який стосується забезпечення перевезення до закладів СМЕ та поховання померлих осіб без певного місця проживання, одиноких громадян, знайдених трупів людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар