-->

24.01.20

У Пенсійному фонді пояснили чому з’явилися величезні черги у відділеннях і потрібно брати довідки з банку

“Країна” вже писала про пенсійне скандал в Дніпрі. Народний депутат від СН Макс Бужанський написав на своєму Telegram-каналі про великі черги пенсіонерів.

“Це відділення Пенсійного фонду в Дніпрі. Чергу, кількість талончиків сягає 600 на день. Можливо, і більше, не знаю. Пенсіонери отримали наказ принести довідку з банку з номером Iban, поки немає довідки, ні пенсії. Літні люди просто не розуміють, про що йдеться. І стоять у черзі в спробах хоч щось з’ясувати. Судячи з ситуації, грошей їм не бачити до березня, виживай, як хочеш. Що це, нестача грошей в ПФ, тупість або бажання покрутити гроші місяць, не знаю, готую запит на ПФ. Просто пекло, чисті мерзотники”, – написав депутат, і розмістив в якості підтвердження своїх слів фото з відділення ПФ з величезною чергою.

Тоді нам не вдалося оперативно зв’язатися з відділенням ПФ в Дніпрі. Не прояснили ситуацію також в центральному офісі Пенсійного фонду. Але у Федерації профспілок нам пояснили, що, ще з 5 серпня до 31 жовтня 2019 року банки повинні були повідомити контролюючим органам про зміну діючих рахунків клієнтів – суб’єктів господарювання за стандартом IBAN. А також подати заявки без відповідних заяв клієнтів в органи Пенсійного фонду та соціального захисту з переліком рахунків за стандартом IBAN. Тобто, весь обмін інформацією повинен був пройти в автоматичному режимі. І ніяких довідок люди не повинні нести.

Але в Дніпрі серед пенсіонерів вже почалася паніка. Як стало відомо “Країні” від працівників місцевих підрозділів ПФ, потік людей ще більше виріс. Люди йдуть, щоб дізнатися, чи потрібно їм бігти в банк за довідками. І з -за цього черзі стають ще більше.

Немає коментарів:

Дописати коментар