-->

05.03.20

Захист власності: Посібник зі ст. 1 Протоколу №1

Стаття 1. Захист власності

Кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права.

Проте попередні положення жодним чином не обмежують право держави вводити в дію такі закони, які вона вважає за необхідне, щоб здійснювати контроль за користуванням майном відповідно до загальних інтересів або для забезпечення сплати податків чи інших зборів або штрафів.

***
Цей посібник є частиною серії «Посібники із застосування Конвенції», опублікованої Європейським судом з прав людини для інформування практикуючих юристів про основні постанови та рішення, прийняті судом у Стразбурзі. Посібник підготовлений Департаментом Юрисконсульта і не є обов’язковим для суду.

Переклад з англійської мови та опрацювання цього посібника здійснили:

  • президент Спілки адвокатів України Олександр Дроздов
  • начальник відділу дослідження проблем прокурорської діяльності у сфері міжнародного прав та впровадження практики ЄСПЛ НДІ Національної академії прокуратури України Вероніка Плотнікова
  • директор АБ «Дроздова та партнери» Олена Дроздова.
  • викладач інституту спеціальної підготовки Національної академії прокуратури України Олександр Вінський
Юлія Ісаєва                                                                                                      https://www.echr.com.ua                                                        

Немає коментарів:

Дописати коментар