-->

14.03.20

Засідання Центральної ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». 11.03.2020 р.

4 коментарі:

Сергей Нехаевский сказав...

Щодо рішень прийнятих на засіданні так званої «Центральної Ради»
ВГОІ «Союз Чорнобиль України» 11 березня 2020 року.

Зразу вкажу, що я не є прихильником В. Войтова, або А. Лігуна, або В.Яценка.
Я є прихильником нашого Чорнобильського руху, Законів України і взагалі встановленого порядку. Я вже більше 30 років захищаю права чорнобильців і для мене це головне. Мені прикро, що деякі з наших шановних чорнобильських лідерів чубляться за посади, принижують ім’я чорнобильців і загального чорнобильського руху в Україні.
Я не кажу що хтось святий, а хтось не правий, але всі питання треба вирішувати з повагою до того, що ми всі – чорнобильці, які віддали саме дороге - своє здоров’я за ради процвітання нашої України і життя нашого народу, нашого молодого покоління. На сам перед, всі спірні питання треба вирішувати відповідно до діючого законодавства, а в нашій самій авторитетній в державі чорнобильській організації Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» - згідно нашого Статуту.
Все написано в Статуті. Наприклад:
- чи може Центральна Рада виключати з своїх рядів членів Ради - НІ. В ст.7.2.7. (Компетенція Центральної Ради «Союзу») таких повноважень немає. Тому що Центральна Рада згідно Статуту не вибирається а формується з посадових осіб місцевих організацій і тільки ЗАТВЕРДЖУЄТЬСЯ конференцією.
- Чи може Центральна Рада виключити з членів «Союзу» (як це трапилось з А. Лігуном) – ТАК, може. Згідно ст..4.4. Статуту. Якщо воно прийняте більшістю присутніх членів Центральної Ради. Це рішення може бути скасоване лише КОНФЕРЕНЦІЄЮ. Тому на цей час – А. Лігун, який вважає себе членом Центральної Ради, але виключений Центральною Радою з членів «Союзу» (Я не кажу справедливо або ні – я тільки обґрунтовую це статутними нормами) може оскаржити, якщо забажає, це рішення на черговій конференції. І з юридичної точки зору, як би його не шанували на Чернігівщині, його не мали права обирати Головою обласної організації, тому, що на цей час він не є членом ВГОІ «Союз Чорнобиль України».- Щодо скликання позачергової (надзвичайної) Конференції Союзу, відповідно до ст..7.1. Статуту вона дійсно може бути скликана за рішенням Центральної Ради або за рішенням не менше ніж 25% місцевих організацій Союзу. Думаю, що кожному, або майже кожному зрозуміло, що кожна організація, яка вимагає скликання позачергової (надзвичайної) Конференції Союзу повинна подати до Центральної Ради Витяг з протоколу засідання Ради (зборів, конференції) організації де було прийняте таке рішення. Топ то самого усного проголошення на так званому «засіданні Центральної Ради» представників місцевих осередків Союзу – замало. Ці подані витяги розглядаються на черговому засіданні Центральної Ради, рахуються, щоб було дійсно не менше 25% і тоді приймається рішення про проведення позачергової (надзвичайної) Конференції Союзу.

Сергей Нехаевский сказав...

(ПРОДОВЖЕННЯ) При цьому Рада приймає рішення про Час проведення. Не так я вважає А. Лігун, а саме так як переконував його вельмишановний В.Яценко – не пізніше ніж за 2 місяці до її відкриття. Топ то 11 березня можна було прийняти рішення і оголосити конференцію не раніше ніж 11 травня 2020 року. В.Яценко вірно пояснював, що цей термін необхідний для того щоб місцеві осередки Союзу могли провести свої конференції по виборам делегатів на позачергову (надзвичайну) Конференції Союзу. Я раджу А.Лігуну проконсультуватись з юристами а не промовляти незрозумілі йому речі. До речі, якщо керуватись тим, що він промовляв, вони взагалі могли запропонувати провести конференцію на другий день.(А справді чого приїздити в Київ лишній раз).
Щодо визначеної 11 березня норми представництва – це цілковите порушення прийнятих норм. Ст.1.3. Статуту вказує, що Союз будує свою роботу на підставі… рівноправності його членів. (а не обласних осередків). Топ то кожен член нашої організації має рівне право бути представленим на позачерговій (надзвичайній) Конференції Союзу. Тому, квота на конференцію залежить тільки від кількості членів обласних організацій. Якщо в Київській області їх більше ніж в Тернопільській області, то й делегатів від Київської області повинно бути більше. Топ то Центральна рада повинна визначити тільки норму представництва. Наприклад: від 500 членів організації – 1 делегат. Про це саме і йдеться, коли кажуть про рівноправність всіх членів організації.
Чому я так детально зупинився на цих питаннях, а тому, що як що їх не врахувати в найближчий час у нас буде дві Всеукраїнських громадських організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», а також нескінченні судові спори між ними. А це ослабить наш загальний чорнобильський рух і не дасть нам можливості боротись за наші права.
І закінчуючи, повернусь до того дійства, яке відбулось 11 березня і яке дехто називає «засіданням Центральної Ради Союзу». Нажаль, по-перше, оці всі люди, яких я бачив на відео, порушуючи Статут Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» не вповноважені проводити засідання Центральної Ради. Вони кажуть, що там було 17 членів Центральної Ради, при цьому не знають точно скільки цих членів на цей час (але кажуть що присутня більшість), не називають ні прізвища присутніх, ні обласні осередки. Тому я (як член Центральної Ради Союзу, якого чомусь не запрошували на 11.03.20) впевнений, що там не було 17 членів ЦР. Ну а про невідповідні Статуту Союзу прийняті рішення - я вже казав вище.
Я пропоную поки не пізно А. Лігуну, В. Яценко, В. Кобчику, М. Хрущенко та іншим схаменутись і не розкачувати чорнобильський човен, який і так ледь держиться на плаву. Сісти за стіл перемовин з усіма легітимними членами Центральної Ради Союзу – представниками обласних осередків і спокійно вирішити всі питання.

Донецька обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», як і більшість інших обласних організацій не вважає так зване «Засідання Центральної Ради Союзу» 11 березня 2020року повноважним і не визнає противоправні рішення, які невідповідають Статуту нашої організації.

Голова Донецької обласної організації
ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Сергій Нехаєвський

Игорь М. сказав...

Колеги: хто підскаже які будуть виплати учасникам і інвалідам війни 1, 2. 3 груп до дня Перемоги в 2020 році чи є постанова КМУ...??? Чомк нема ніякої інформаціі...???

Игорь М. сказав...

Получили ответ от министерства Социальной Политики!
Понад мільйон ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань отримають щорічну разову грошову допомогу до 5 травня у 2020 році у розмірі від 570 грн до 4120 грн.
Це передбачено постановою Кабінету Міністрів „Деякі питання виплати у 2020 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і „Про жертви нацистських переслідувань”, прийнятою Урядом на засіданні 19 лютого 2020 року.

„Одноразову грошову допомогу ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань збільшено порівняно з минулим роком”, - зазначила Міністр соціальної політики Юлія Соколовська.
Допомогу отримають 1 003 333 осіб, на це в Держбюджеті передбачено понад 1,3 млрд грн.
Довідково:
Рішенням Уряду встановлено розмір виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2020 році, що становить:
- особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання,

визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи – 4 120 гривень, II групи – 3 640 гривень, III групи – 3 160 гривень;
- учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків, – 1 390 гривень;

- особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 4 120 гривень;
- членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 900 гривень;
- учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників бо...

Дописати коментар