-->

12.03.20

Що таке Безоплатна правова допомога та як вона працює?

📌За результатами нашого опитування на Telegram-каналі «Чи знаєте ви про можливість отримання безоплатної правової допомоги від держави?» 

36 % відповіли так, знаю де і як її можна отримати.

І так як 23 % відповіли ні, нічого про це не знаю, а 41 % відповіли так, щось чув/чула про таке, але не знаю де і як її можна отримати ми коротко розповімо вам що таке безоплатна правова допомога⤵️

Система безоплатної правової допомоги існує в Україні 7 років. Сьогодні це 538 точок доступу до безоплатної правової допомоги – регіональних центрів, місцевих центрів та бюро правової допомоги.

ЮРИДИЧНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ, ПРАВОВА ІНФОРМАЦІЯ ТА РОЗ’ЯСНЕННЯ – надається безоплатно усім громадянам, іноземцям та особам без громадянства, які перебувають під юрисдикцією України. Наразі у системі БПД працюють понад 1,5 тис. штатних юристів. 

ПРЕДСТАВНИЦТВО ІНТЕРЕСІВ ТА СКЛАДЕННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ ДОКУМЕНТІВ – надається соціально вразливим категоріям осіб, насамперед людям з низьким доходом, дітям, внутрішньо переміщеним особам, учасникам бойових дій, особам, постраждалим від домашнього насильства. 

ЗАХИСТ – надається затриманим, заарештованим та ув’язненим особам.

Захист осіб у кримінальних провадженнях здійснюється адвокатами, які співпрацюють з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Наразі таких адвокатів в реєстрі налічується понад 6 тис.

❗️Якщо вам потрібен адвокат чи юрист для представництва інтересів у суді, то ви маєте звернутися до одного з місцевих центрів або бюро правової допомоги та підтвердити свою належність до однієї з категорій, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. 

Адреси центрів можна знайти тут: https://www.legalaid.gov.ua/tsentry/ 

Якщо вас чи вашого родича затримали за підозрою у кримінальному провадженні, зателефонуйте за номером ☎️0 800 213 103 для призначення адвоката за рахунок держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар