-->

23.06.20

Поліція затримала учасника сутичок біля диспансеру чорнобильців, він госпіталізований

68-річного чоловіка з Полтавщини підозрюють у насильстві до поліцейських, блокуванні транспорту та хуліганстві.

Про це 23 червня повідомила поліція Харківщини. Чоловіка госпіталізували із гіпертонічним кризом, біля його палати чергує конвой.

Мешканцю міста Лубни Полтавської області, який брав участь у протесті на території Харківського диспансеру радіаційного захисту, оголосили підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, максимальне покарання за які передбачає до 5 років ув'язнення.
  • ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу)
  • ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства)
  • ч. 2 ст. 296 (хуліганство).
Як уточнили у поліції, підозрюваний має статус ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС.

23 червня на території диспансеру немає масового протесту, чергує кілька поліцейських, повідомляє кореспондент Суспільного.

Що відомо

Зранку 22 червня чорнобильці у Харкові вдруге протестували біля диспансеру радіаційного захисту через відкриття медзакладу для прийому хворих на коронавірус.

Через сутички між протестувальниками та правоохоронцями двох 24-річних поліцейських Шевченківському райвідділку забрали до лікарні.

Поліція відкрила провадження за трьома статтями: "Погроза або насильство щодо правоохоронця", "Блокування транспорту" та "Хуліганство".

Під час акції протесту мітингувальники заявили, що чорнобильців примусово виписують з диспансеру через хворих на COVID, вони заявили про "біологічний тероризм" і анонсували голодування.

Немає коментарів:

Дописати коментар