-->

04.07.20

Рішення Центральної Ради ВГОІ СЧУ

по п. 1 Порядку денного:
"Про відновлення діяльності центрального офісу ВГОІ "СЧУ" 
та структурних осередків ВГОІ "СЧУ"

1. Інформацію Президента ВГОІ "СЧУ" М. Хрущенка з цього питання - взяти до відома.

2. Схвалити заходи, що вживаються новообраним керівництвом ВГОІ "СЧУ", для відновлення активного функціонування центрального офісу ВГОІ "СЧУ".

3. Засудити протиправні дії колишніх президента ВГОІ "СЧУ" В. Войтова і голови виконкому Н. Макаревич - з викрадення з офісу документації, у тому числі бухгалтерської, оргтехніки, бланків посвідчень та ін. Запропонувати зазначеним особам добровільно повернути вказане до приміщення центрального офісу.

4. За вчинення протиправних анти статутних дій, які шкодять інтересам ВГОІ "СЧУ" і сприяють порушенню прав чорнобильців - виключити В.Войтова з Всеукраїнської Громадської Організації Інвалідів" Союз Чорнобиль України ". Надіслати до органів влади повідомлення про виключення В.Войтова зі складу громадських рад та консультативних органів.

5. Визнати повноважними рішення конференції Волинської обласної організації ГО "Союз Інвалідів Чорнобиль України" голова - Кец Володимир Олександрович, про ліквідацію відокремленого підрозділу ВГОІ «Союз Чорнобиля у Волинській області» створеного з порушенням Статуту Союзу, а також рішення конференції Луганської обласної організації про обрання головою цієї організації і членом Центральної Ради Фиалковської Алевтини Аркадіївни.

6. Доручити Президії Центральної Ради ВГОІ "СЧУ" проаналізувати законність актів, виданих В.Войтовим за період його перебування на посаді Президента ВГОІ "СЧУ", а також внести на наступне засідання Центральної Ради ВГОІ "СЧУ" пропозиції щодо відновлення структури ВГОІ "СЧУ" - відповідно до рішення позачергової звітно-виборної конференції та конференцій обласних організацій "СЧУ".

по п. 2 Порядку денного:
"Про стан реалізації програми компенсації на лікування"

1. Інформацію К. Сокирка з цього питання - взяти до відома.

2. Звернутися до Прем'єр - Міністра України стосовно:
- невідкладного відновлення фінансування зазначеної програми щомісяця протягом 2 півріччя 2020 року, починаючи з 01 липня;
- виділення додаткового фінансування, з метою погашення пролікованим чорнобильцям заборгованості, що утворилася у попередні роки.

по п. 3 Порядку денного:
"Про внесення змін до Статуту ВГОІ "СЧУ"

1. Обласним організаціям і професійним осередкам ВГОІ "СЧУ" - протягом 2-х місяців опрацювати викладені А. Лігуном пропозиції про внесення змін до Статуту ВГОІ "СЧУ" та до 1 вересня 2020 року направити свої пропозиції на електронну (або поштову) адресу ВГОІ "СЧУ".

2. Доручити Президії Центральної Ради ВГОІ "СЧУ" узагальнити пропозиції обласних організацій та до 15 вересня підготувати проект змін до Статуту ВГОІ "СЧУ" - на розгляд Центральної Ради та внесення на наступну конференцію "СЧУ",

по п. 4 Порядку денного:
 "Про скликання чергової конференції ВГОІ "СЧУ"

1. Підтримати пропозицію Президента ВГОІ "СЧУ" М. Хрущенка про проведення у жовтні - листопаді 2020 року чергової конференції ВГОІ "СЧУ". Точну дату проведення конференції визначити пізніше, в залежності від прийняття Урядом рішення про зняття карантинних обмежень.

2. Винести на розгляд конференції питання про внесення змін до Статуту ВГОІ "СЧУ", визначення стратегії подальших дій стосовно захисту й відновленню прав учасників ліквідації аварії на ЧАЕС і потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснення заходів до 35-х роковин Чорнобильської трагедії.

3. Доручити Президії Центральної Ради доопрацювати проект Порядку денного чергової конференції, з урахуванням пропозицій обласних організацій та професійних осередків.

4. Встановити таку норму представництва на чергову конференцію ВГОІ "СЧУ":
- члени Центральної Ради;
- члени ЦРК;
- по 3 делегата від обласних, Київської міської організацій;
- по 2 делегата від професійних осередків.

по п. 5 Порядку денного:
 "Про пропозиції ВГОІ "СЧУ" до проекту Закону України 
"Про Державний бюджет України на 2021 рік".

1. Схвалити такі пропозиції ВГОІ "СЧУ" до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2021рік":
- відновити фінансування бюджетної програми "комплексного - медико - санітарного забезпечення та лікування......" в обсязі 180 000 тис. грн. (головний розпорядник - МОЗ);
- фінансування бюджетної програми " Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". (КПКВК 2501200, Головний розпорядник - Мінсоцполітики) передбачити у розмірі 3 800 000 тис. грн., - на виконання Рішення Конституційного суду України №6 - р від 17 липня 2018 року.
- відновити фінансування бюджетної програми "забезпечення житлом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи", у обсязі 320 000 тис. грн. (головний розпорядник - Мінсоцполітики);
- передбачити додаткове фінансування Пенсійного фонду України (КПКВК 2506080) у обсязі 5 000 000 тис.грн. - для забезпечення виконання рішень національних судів і Європейського суду з прав людини, прийнятих за позовами чорнобильців, а також на виконання пропозицій ВГОІ "СЧУ" стосовно поліпшення пенсійного забезпечення ліквідаторів і потерпілих.

2. Направити зазначені пропозиції Кабінету Міністрів України, Верховній Раді України, Міністерству соціальної політики, Міністерству охорони здоров'я - для врахування при підготовці й розгляді проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2021рік"

3. Звернутися до Прем'єр-Міністра України та Міністра соціальної політики України стосовно збільшення до 10 000 000 тис. грн. програми відшкодування чорнобильцям дорого вартісного лікування.

4 коментарі:

Сергей Нехаевский сказав...

Краще б вони засудили свій рейдерський захват офісу ВГОІ "Союз Чорнобиль України" і фальсіфікацію документів наданих в органи юстиції.

Анонім сказав...

Вони мабуть розраховують на великі зарплати і кошти, але читаючи їхні безграмотні звернення до Зеленського, з вимогою про надання відповіді, можна чітко зрозуміти що Хрущенко і компані, потрапили не в своє крісло, якого дуже домагались, за що мають бути притягнуті до відповідальності.

Анонім сказав...

Знову хлопці своє відстоюють, як і в минулі роки: житло, незрозумілі пільги і т.д. Просто розпорошення грошей,яким вони все життя і займалися. Не має мети та стратегії у організації.

Анонім сказав...

Сергію Нехаєвський!
Дозвольте Вас запитати, що мовчить голова ВГОІ СЧУ Войтов В?
Якого Ви чесно захищаєте?
Йому не має що сказати!

Дописати коментар