-->

12.08.20

Зловживання під час будівництва в Чорнобильській зоні: СБУ викрила "Укрбуд" на багатомільйонних оборудках

Винуватці були оштрафовані на 117 млн гривень

Співробітники Служби безпеки України викрили керівництво державної будівельної корпорації "Укрбуд" на мільйонних зловживаннях під час тендерів на зведення об'єктів зберігання та переміщення радіоактивних відходів на території Чорнобильської зони відчуження. Про це повідомляє пресслужба СБУ

Згідно з повідомленням, у протиправній діяльності брали участь ТОВ "БК "Укрбудмонтаж" та ПрАТ "Укренергомонтаж", які входять до складу "Укрбуду". Було встановлено, що протягом 2017-2018 років ці компанії перемогли у низці державних закупівель, оголошених ДСП "Чорнобильська АЕС" та ДП "НАЕК "Енергоатом".

Як зазначається, йдеться про будівництво 4-х ядерних об'єктів у Чорнобильській зоні: централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива, комплекси інженерно-технічних систем фізичного захисту та радіаційного контролю і завод із переробки рідких радіоактивних відходів. Загальна сума тендерів на спорудження цих об’єктів становила 1,1 мільярда гривень.

Під час перевірки було встановлено, що "Укрбудмонтаж" і "Укренергомонтаж" грубо порушили законодавство та виграли торги неправомірно. Так вони вступили у змову для маніпулювання цінами та усунення конкурентів. Крім того, будівельні компанії значно завищили ринкову вартість на роботи та послуги, що призвело до необґрунтованого виділення понад 26 млн грн державних коштів.

Наразі матеріали перевірки СБУ передала до Антимонопольного комітету. Дві комерційні структури були оштрафовані на 117 мільйонів гривень, їх також позбавили права брати участь у державних закупівлях протягом трьох років.

Немає коментарів:

Дописати коментар