-->

12.08.20

Чи правильний шлях ми обрали?

З блогу Михайла Цимбалюка
…Ще раніше депутати попередніх скликань докорінно змінили Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», а саме конкретні суми чорнобильських компенсацій, доплат і пенсій були замінені на фразу «в порядку і розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України».

І це стало початком руйнування соціального захисту чорнобильців, який тепер повністю знищений українськими чиновниками – безкоштовні медикаменти і лікування не надаються, спеціальне санаторно-курортне оздоровлення з додатковим харчуванням не гарантується, чорнобильські компенсації, пенсії та доплати, встановлені раніше, не надаються в колишніх розмірах і своєчасно не індексуються, скасовані пільги дітям-чорнобильцям і дітям-інвалідам.

Тим більше Конституційний Суд України неодноразово ухвалював рішення про відновлення «чорнобильського» Закону і прав чорнобильців на встановлені ним компенсації пільги і доплати, однак парламент не робить цього, посилаючись на те, що не має Закону, який імплементує рішення Конституційного Суду до законів України.

Відтак, чітко проявляється подвійна реальність бюджетного життя нашої країни. Ми готові брати захмарні кредити, йти на умови кредиторів, забуваючи про власних Громадян України, які насправді потребують допомоги насамперед від держави. То чи правильний шлях ми обрали? Сумніваюся…

Немає коментарів:

Дописати коментар