-->

23.08.20

Кривий Ріг: Проїзд до санаторно-курортних закладів коштом міського бюджету для чорнобильців – реальність!

У 2020 році продовжується виплата чорнобильцям компенсації за проїзд автомобільним або залізничним транспортом один раз на рік до будь-якого пункту України і в зворотному напрямку, впровадженої за ініціативи міського голови.

Для отримання вищевказаної матеріальної допомоги пільговик може звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації та надати наступний пакет документів:
- заяву;
- згоду на обробку персональних даних;
- оригінали проїзних документів, із зазначенням суми вартості проїзду, для підтвердження факту поїздки за наявності електронного квитка, його необхідно обміняти в касі на паперовий (до здійснення поїздки);
- копії з пред'явленням оригіналу:
- паспорта (сторінки 1, 2, з реєстрацією) заявника, у разі наявності паспорта у формі картки (ІD-картка) – копію паспорта та довідку про реєстрацію;
- довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки та мають відмітку в паспорті про відмову від прийняття такого номера);
- посвідчення, що підтверджує категорію.

Одноразова матеріальна допомога надається громадянам, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1, у розмірі 100% вартості проїзду, віднесеним до категорії 2 – 50% вартості проїзду.

Не компенсується проїзд у вагонах СВ (підвищеного рівня комфорту), у поїздах Інтерсіті. Також не відшкодовуються кошти, виплачені за постіль(😃) та напої.

Чорнобильці за станом здоров'я першочергово потребують повноцінного санаторно-курортного оздоровлення, адже радіація робить їх хвороби частішими, тривалішими та гострішими.

Цьогоріч з державного бюджету виділено кошти на оздоровлення 105 містян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1.

56 осіб уже відвідали санаторно-курортні заклади, ще 49 планується направити до санаторно-курортних закладів у осінній період: 36 у вересні, 12 у жовтні та 1 у листопаді. Управління праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад отримали від санаторно-курортних закладів гарантійні листи про згоду на оздоровлення цих громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар