-->

31.10.20

У зоні відчуження вперше провели випробування автономного робота Boston Dynamics «SPOT»

Про це пише Український мілітарний портал з посиланням на повідомленням Державного агентства України з управління зоною відчуження.

За інформацією, роботи здійснювала дослідницька група Брістольського університету спільно з фахівцями Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами». Проводились радіометричні та геофізичні роботи на території двох секторів пункту тимчасової локалізації радіоактивних відходів «Рудий ліс» та на територіях пунктів захоронення радіоактивних відходів «Підлісний» і «Буряківка».

Під час робіт використовували безпілотні літальні апарати, наземні роботизовані системи, датчики-сканери для оцінки розподілу радіоактивних матеріалів на площі та в просторі (гамма-спектрометр, лідар, фотограмметрія, гіперспектральний та нейтронний датчики).

За результатами проведених робіт, планують отримати зображення у 3-D форматі і карти розподілу активності радіонуклідів на цій території, а також зображень із «Рудого лісу» з ділянками, які мають високу потужність дози. Виконані роботи дозволять Державному спеціалізованому підприємству «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» оновити карти розподілу радіаційного забруднення на ділянках, де проводилося обстеження.


Довідка

Boston Dynamics — американська інженерна компанія, що працює в галузі робототехніки. Відома своїми розробками для військових потреб на замовлення DARPA.

SpotMini — чотириногий робот, візуально подібний на собаку. Він важить близько 30 кг. На одному заряді «залізний пес» може пропрацювати 90 хвилин.

Нагадаємо, Укравтодор бере на баланс дороги Чорнобильської зони.

Як ми повідомляли раніше, у Чорнобильській зоні з’явився перший веломаршрут.
Головне фото: drone.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар