-->

25.12.20

Які загрози Чорнобиль несе людству сьогодні. Документальний фільм ВВС

"Коробка сірників" з радіацією - і гасити її знову доводиться українським пожежникам. Так про Чорнобильські ліси відгукуються самі рятувальники, а також лісники, вчені та всі, хто знайомий з їхнім станом. 

BBC вдалося зібрати свідчення про те, що насправді відбувалося під час нещодавніх пожеж навколо ЧАЕС. 

У квітні 2020-го сотні пожежників боролися з вогнем у зоні відчуження. При цьому вогнеборці працювали в радіоактивних лісах без карт, зв’язку, сучасного оснащення. Крім того, водойми в зоні після безсніжної зими зміліли. Іноді там не було можливості набрати води. 

Про наслідки змін клімату в Україні чи не вперше заговорили так на повний голос. Але, як виявилося, країна поки що не готова діяти. Влада заявляла, що все під контролем саме в ті дні, коли вогонь уже дійшов до внутрішніх дворів об’єктів ЧАЕС. А Київ накрило смогом від пожеж. 

Над матеріалом працювали: Автори: Жанна Безп'ятчук та Шарлотта Паммент Продюсери: Шарлотт Паммент, Тьюї Маклін та Жанна Безп'ятчук Монтаж: Шарлотта Паммент та Тьюї Маклін Графіка: Джоу Пайн, Стеліос Тукідідес, Денис Королев Аналіз зйомок сателіту: Ана Лучія Гонзалез

Немає коментарів:

Дописати коментар