-->

23.02.21

Міністр Лазебна розповіла, кому можна не платити комуналку — держава компенсує 100%

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна заявила, що в Україні є категорія населення, яка може розраховувати на компенсацію 100 відсотків комунальних платежів — це учасники бойових дій.

За її словами, наразі пільгами на послуги ЖКГ користуються понад 1,8 млн осіб — компенсація для них складає від 25% до 100% вартості.

"Найбільше, 100%, компенсуємо, учасникам бойових дій, учасникам війни", — пояснила Лазебна.

Також передбачено і допомогу особам, які не в змозі оплачувати повну вартість комуналки.

"Середній розмір субсидії в січні склав 2,2 тисячі гривень", - заявила міністерка. Згідно з її заявою, пільги і субсидії отримує кожна третя сім'я - 5 млн з 15 млн в Україні.

Усього станом на 1 січня 2021 року в Україні житлову субсидію отримували понад 3,1 млн домогосподарств. Ще майже 1,8 млн сімей користувалися пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг.

Пільговики отримують знижку на сплату житлово-комунальних послуг від 25 до 100 відсотків в залежності від категорії (особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, учасники війни, чорнобильці, діти війни тощо).

1 коментар:

Сергей Нехаевский сказав...

Самое интересное в этом материале это, то что не говорят что компенсация 100% для участников боевых действий и инвалидов войны - В ПРЕДЕЛАХ УСТАНОВЛЕНЫХ СОЦИАЛЬНЫХ НОРМ! И получается реально далеко не 100%. А то у кого то может сложится мнение, что они вообще ничего не плтят. Это далеко не так!

Дописати коментар