-->

23.02.21

Ірина Шумада: Вимагаємо збільшення пенсій та соціальних гарантій для чорнобильців

З ініціативи депутатки Тернопільської обласної ради від фракції «Європейська Солідарність» Ірини Шумади спільно з Олександром Деркачем, головою ГО «Тернопільська обласна організація інвалідів Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», розроблено проект звернення на сесію Тернопільської обласної ради до вищого керівництва держави щодо вжиття заходів соціального захисту постраждалим громадянам внаслідок Чорнобильської катастрофи.

«Дотримуємося своїх зобов’язань, задекларованих у передвиборчій програмі нашої команди «Європейської Солідарності» про спеціальні програми соціального захисту пенсіонерів, ветеранів АТО/ООС, чорнобильців. У квітні цього року виповнюється 35 років з дня вибуху на Чорнобильській атомній електростанції. Ми гарантували, що жодна пільга ветерану, пенсіонеру, чорнобильцю не буде скасована. Саме тому, продовжуємо працювати у цьому напрямі», – наголошує Ірина Шумада.

Нині в Тернопільській області на обліку перебувають 39 304 особи. «Ми ініціюємо провести перерахунок пенсій для чорнобильців виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року; передбачити в змінах до Держбюджету кошти на придбання житла постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС. Відновити бюджетну програму «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»; збільшити видатки з державного бюджету на забезпечення постраждалих 1-ої категорії санаторно-курортними путівками чи одержання, за їх бажанням, грошової компенсації в розмірі середньої вартості путівки в Україні. Передбачити збільшення вартості путівок на санаторно-курортне лікування з 7 700 грн до 12 300 грн».

«Сподіваємося на розуміння та підтримку депутатського корпусу Тернопільської обласної ради та ефективне вирішення даних питань. Маємо бути вдячними тим, хто захистив Україну та весь світ від руйнівної радіації», додає Ірина Шумада.

1 коментар:

Александр сказав...

Вроде все обещают,но только на словах и на бумаге,за гражданских ликвидаторов забыли,буд то их там и не было

Дописати коментар