-->

27.05.21

26 травня 2021 року відбулося засідання ради Дніпропетровської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України»

Рада підтримала пропозиції засідання Президії ВГОІ «Союз Чорнобиль України» (відбулося 25 травня 2021 року) щодо проекту закону 4555 поданого у Верховну Раду України Міністерством соціальної політики. Зокрема:
  • у проекті зміни 54 статі заплановано всього 60 відсотків від 10-8-6 обумовлених у законі, перенесені терміни введення в дію законодавчих рішень;
  • у проекті зовсім відсутні триразове рішення Конституційного суду України по відновленню пільг та компенсацій другої і третьої категорій ліквідаторів та постраждалих.
Зміни до Закону України «Про оренду державного та коммунального майна» та Постанова КМУ № 483 від 03 червня 2020 року, збільшили витрати на одержання в оренду приміщень організацій осіб з інвалідністю, фактично лишив їх наданих державою пільг на оренду (давалось приміщення до 100 метрів квадратних під один відсоток оціночної вартості без проведення аукціонів). Організації осіб з інвалідністю які вже знаходились у приміщеннях більше 10 років тепер новині одержати їх через електронний аукціон за астрономічні для організацій кошти.

Про кошти: відповідно до ст.23 Закону України «Про громадські об’єднання» усі громадські організації зі статусом юридичної особи мають право на фінансову підтримку з боку держави.
Така підтримка надавалась відповідно до ст.. 87, 91 Бюджетного кодексу лише громадські організації осіб с інвалідністю і ветеранів і на протязі року організації мали можливість сплачувати оренду та комунальні послуги.

То з введенням змін до Постанови Кабінету Міністрів України №1049 від 12.10.2011 року «Про затвердження порядку проведення конкурсу з визнання програм, (проектів, заходів) розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання, (реалізації) яких надається фінансова підтримка» внесених Постановою КМУ від 03 березня 2020 року №166 «Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю» організації осіб з інвалідністю включили у конкурси на прово одержання підтримки держави, фактично лишили їх такої підтримки.

Таким чином організації лишили без грошей та приміщень.

Рада підтримала рішення Президії ВГОІ «Союз Чорнобиль України» про пікетування Верховної ради.

Рада констатує, що Дніпропетровська обласна Рада та Дніпропетровська обласна державна адміністрації нічого не зробили на захист організацій осіб з інвалідністю та по відновленню пільг та компенсацій 2 і 3 категорій громадян потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи тому створила Оргкомітет по пікетуванню Дніпропетровської обласної ради, Дніпропетровської обласної адміністрації. Запрошуємо до приєднання інші організації області.

1 коментар:

Анонім сказав...

Що мають самі ліквідатори від оцих названних громадських організацій нічого, тому все правильно держава їх закриває, все ок!

Дописати коментар