-->

30.05.21

Ініціативні групи інформують

Представники Ініціативних груп 26.05.2021р. провели чергову заплановану робочу зустріч з народним депутатом України Мезенцевою М.С. з питання подальшої долі запропонованих поправок та пропозицій до законопроекту №4555 до другого читання.

Після першого читання 29.04.2021р. цього законопроекту у Верховній Раді України Деякі учасники Ініціативних груп підготували до нього свої поправки та пропозиції та запропонували депутату Мезенцевій М.С. їх зареєструвати на сьомий день після його першого читання. Зазначені поправки та пропозиції до законопроекту №4555 до другого читання були вчасно зареєстровані.

На стадії реєстрації вказаних поправок пропонувалось їх підтримати всім депутатам з профільного соціального Комітету, всім депутатам, які виступали при першому читанні законопроекту №4555 та всім депутатам - учасникам МДО «Слобожанщина».

Всі враховані та відхилені Робочою групою профільного соціального Комітету поправки та пропозиції до законопроекту №4555 Мезенцевою М.С. будуть підтримуватись та відстоюватись у подальшому і в соціальному Комітеті, і в залі Верховної Ради України.

Після відповідної реєстрації стало відомо, що вищезазначені поправки та пропозиції деяких учасників Ініціативних груп разом з Мезенцевою М.С. також підтримали і стали їх співавторами народні депутати України Шенцев Д. О., Здебський Ю. В., Любота Д. В., Пивоваров Є. П., Бакумов О. С., Літвінов О. М., Микиша Д. С., які їх будуть спільно також підтримувати та відстоювати.

Також Мезенцева М.С. повідомила, що до неї з питання подальшої долі законопроекту №4555 звертався радник голови парламенту, голова Харківської обласної ради у 2008 – 2020 р.р. Чернов С.І.

Хочемо зазначити, що вказані поправки та пропозиції передбачають застосування саме «прямої дії» (без формули) обчислення пенсії по інвалідності з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом про державний бюджет на 1 січня кожного відповідного року, і саме головне, без застосування актів Кабінету Міністрів України з відповідних питань.

Необхідно щоб громадяни (і цивільні, і військовослужбовці), які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, під час виконання будь-яких робіт, пов'язаних з усуненням самої аварії, її наслідків у зоні відчуження у 1986-1990 роках, визначених статтею 10 цього Закону, і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою звернулись у приймальню або на електронну адресу народного депутата України свого виборчого округу за місцем проживання і реєстрації задля підтримки поправок та пропозицій депутата Мезенцевої Марії Сергіївни та зазначеної групи депутатів.

Зразок звернень готується.

Учасники Ініціативних груп Білоєнко В.М., Турченко Г.А.

Наводимо ці поправки та пропозиції до законопроекту №4555
Перелік поправок та пропозицій
до законопроекту №4555 від 29.12.2020

Поточна редакція

Запропонована поправка

1


Доповнити статтю 54 частиною четвертою в такій редакції: "громадянам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, під час виконання будь-яких робіт, пов'язаних з усуненням самої аварії, її наслідків у зоні відчуження у 1986-1990 роках, визначених статтею 10 цього Закону, і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, пенсія по інвалідності і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи за осіб з їх числа призначається та обчислюється за бажанням таких осіб відповідно до цієї статті Закону або з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом про державний бюджет на 1 січня кожного відповідного року без застосування актів Кабінету Міністрів України з відповідних питань, причому пенсії по інвалідності зазначеним громадянам призначаються в таких розмірах: особам з інвалідністю I групи - 100 процентів, II групи - 80 процентів, III групи - 60 процентів п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом про державний бюджет на 1 січня кожного відповідного року та виплачуються без обмеження максимальним (граничним) розміром пенсії. У разі зміни розміру мінімальної заробітної плати проводиться перерахунок зазначених пенсій виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом про державний бюджет на 1 січня кожного відповідного року."

2

Для обчислення пенсії по інвалідності відповідно до цього Закону особам із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, визначених статтею 10 цього Закону, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, а також особам, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи за осіб з їх числа за бажанням заявника заробітна плата обчислюється виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Виключити

3

Порядок обчислення заробітної плати для призначення пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, призначеної відповідно до статті 54 цього Закону, визначається Кабінетом Міністрів України.”.

Виключити

4

3. Частину третю статті 59 виключити.

Частину третю статті 59 викласти в такій редакції: "Особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб — з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року".

5

5. Доповнити Закон статтями 601 і 602 такого змісту:

Виключити

6

Стаття 601. Органи, які здійснюють пенсійне забезпечення

Виключити

7

Призначення та виплата пенсій, передбачених цим Законом, і щомісячної компенсації сім’ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи проводиться територіальними органами Пенсійного фонду України відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Виключити

8

Стаття 602. Закон, що підлягає застосуванню

Виключити

9

Призначення пенсій проводиться відповідно до законодавства, чинного на час звернення особи за призначенням пенсії. Перерахунок пенсій проводиться відповідно до законодавства, чинного на час проведення перерахунку пенсії.”.

Виключити

10


Частину третю статті 67 викласти в такій редакції: "пенсії, призначені відповідно до норм цього Закону не обмежуються максимальним (граничним) розміром".


2021.05.26-FOTO-ROBOCA-ZUSTRC.jpg

2 коментарі:

Анонім сказав...

Розтолкуйте будь ласка, якщо пропонують як наприклад з пятикратки 1гр.-10₽¥%, то це що 30000грн.?!
Зажрались чи подуріли?!!!

Анонім сказав...

Пардон 100%.

Дописати коментар