-->

28.10.21

В Україні зніматимуть власний серіал про Чорнобиль: ціна, роль держави та інші деталі проєкту

В Україні зніматимуть новий документальний фільм про трагедію на ЧАЕС. Журналіст ASPI news дізнався про всі деталі та нюанси майбутньої стрічки.

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС 26 жовтня презентували Музичний проєкт "Звуки Чорнобиля". Після перфомансу кореспондент ASPI news поспілкувався з пані Надією, представниця ДП ЦОТІЗ (Державне підприємство Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження).

"Державне агентство України з питань кіно 11 жовтня уклало договір зі столичним ТОВ "ММД Про" на виробництво національного неігрового телесеріалу "Чорнобиль" вартістю 5 мільйонів гривень", – розповіла працівниця ДП ЦОТІЗ.

Виробництво фільму планується завершити навесні 2022 року, матиме він п’ять серій. Ціна майбутнього проєкту внесена на системі ProZorro.

Зазначимо, що державна підтримка складатиме шосту частину від усіх витрат цього кінопроєкту (прогноз витрат становить 30,6 мільйонів гривень). Кошти Держкіно направить на гонорари українським сценаристу, режисеру-постановнику, композитору, продюсеру, директору виробництва, консультантам архівів та музеїв (понад 1 мільйон гривень). Ще майже 3 мільйони гривень витратить на монтаж, комп’ютерну графіку та інші послуги, пов’язані з виробництвом фільму.

Документальний серіал "Чорнобиль" складатиметься з п’яти серій (орієнтовно 52 хв. хронометраж однієї серії). У ньому описуватимуться не лише трагедія, що сталась на Чорнобильській атомній електростанції, а й події, які цьому передували. Автори покажуть різні етапи, починаючи від зведення перших реакторів атомної електростанції і їхній запуск, розбудову перспективного міста Прип’ять, катастрофу, закінчуючи наслідками для майбутнього.

Сценаристами серіалу виступили Дірк Шнайдер (Німеччина) і Тарас Ткаченко (Україна). Фільм транслюватиметься українською мовою.

© 2019 Інформаційне агентство ASPI

Немає коментарів:

Дописати коментар