-->

19.12.21

Проєкт «єПідтримка» офіційно стартував. Як подати заявку, щоб отримати 1000 грн?

В Україні сьогодні, 19 грудня, офіційно запустили проєкт «єПідтримка» у додатку «Дія». До цього часу кошти отримувати українці, які реєструвалися на тестування ініціативи.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, вперше у світі технічно реалізується подібна інноваційна послуга.

Він нагадує, що тиждень тому його відомство запустило пілотний проєкт, на який реєструвалося понад 4,5 мільйона українців.

У банках відкрили вже 4,1 мільйона спеціальних карток. А 2,7 мільйона українців подали свої заявки на виплату.

Як подати заявку, щоб отримати 1000 грн?

Ви повинні бути повністю вакциновані та мати «зелений» COVID-сертифікат у додатку «Дія». А також бути громадянином України віком від 18 років. Щоб отримати виплату 2021 року, необхідно подати заявку з 19 по 29 грудня. Не забудьте оновити «Дію».

Гроші можна витратити на книги, спортзали, квитки в кіно, театр, музеї, концерти або поїздки всередині України. Ви отримуєте гроші на 4 місяці. Якщо за цей час ви їх не витратите, рахунок закриють.


Розплачуватися можна буде онлайн та офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть COVID-тисячу у разі оплати карткою за допомогою МСС-кодів.

Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрямок бізнесу. У разі оплати карткою «єПідтримка» він повинен збігатися з одним із кодів, зазначених у постанові.

Витратити гроші на категорії товарів та послуг, яких немає у переліку, перевести їх на іншу картку, зняти готівкою буде неможливо.

Програма реалізується лише у додатку «Дія», тому не ведіться на шахраїв. Кіберполіція відстежуватиме всі підозрілі ситуації та виплати.

Що ще відомо про «ковід-тисячу»?

На другому етапі (третій квартал 2022 року) уряд запропонує альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють.

Загалом на програму у 2021 році спрямують 8 мільярдів гривень. Раніше президент Володимир Зеленський казав, що ще 3 мільярди виділять на початку 2022 року.

Люди віком від 60 років зможуть використати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків.

Немає коментарів:

Дописати коментар