-->

03.12.21

Публічні обговорення досліджень проблем і потенціалу Зони відчуження за напрямками: “Культура”, “Просвітництво”, “Відвідування”

За понад 35 років із моменту аварії Чорнобильська зона відчуження зазнала масштабних перетворень. Однак, за цей час досі не було створено комплексного документа, який би окреслив поточний стан та завізував напрямки розвитку Чорнобильської зони відчуження.

Саме тому в 2019 році Президент Володимир Зеленський видав Указ № 512 «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи».

На його виконання, за ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Державним агентством з управління зоною відчуження розпочато Дослідження пріоритетних напрямів розвитку відвідування Зони відчуження та просвітницького продукту.

Дослідження проведені за участю Центру економічного відновлення - платформи для пошуку ефективних рішень, консалтингової компанії “Civitta” та урбан-бюро “Big City Lab”, що спеціалізується на трансформації міст та територій. Також до дослідження долучилося широке коло експертів різних напрямків.

Головна мета дослідження - знайти відповідь на такі актуальні для Чорнобильської зони відчуження питання:
Як удосконалити діючі та запровадити нові маршрути відвідування зони відчуження?
Як залучати та активізувати наукові дослідження в зоні відчуження?
Які сучасні культурні проекти міжнародного рівня можуть бути представлені у Зоні відчуження?
Як розвивати території Заповідника, його природні комплекси та об’єкти на базі сучасних технологічних рішень?

Вже наступного тижня на платформі Центру економічного відновлення стартує серія публічних обговорень із провідними експертами щодо дослідження проблем і потенціалу Зони відчуження за напрямками:
“Відвідування” - у середу, 8 грудня о 14.00
“Культура” - у четвер, 9 грудня об 11.00
“Просвітництво” - у четвер, 9 грудня о 14.00

Через карантинні обмеження заходи відбудуться в онлайн форматі, реєстрація за посиланням: https://bit.ly/31n4B8S

Немає коментарів:

Дописати коментар