-->

29.11.22

Допомога партнерів дає змогу зберегти соціальну стабільність в Україні

Соціальна стабільність та виконання соцзобов'язань в Україні можливі завдяки допомозі партнерів України, сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні у вівторок.

"Є сьогодні кілька дуже потрібних фінансових новин. По-перше, є черговий транш макрофіну від Євросоюзу на 2,5 млрд євро. Це дуже важливо. Очікуємо і на схвалення програми макрофіну на наступний рік обсягом 18 мільярдів євро", - сказав він.

За його словами, Сполучені Штати Америки оголосили про те, що найближчим часом надішлють додаткове фінансування обсягом $4,5 млрд для прямої підтримки нашого бюджету. "Дякую партнерам за ці вагомі кроки солідарності. Завдяки таким рішенням наших друзів ми зберігаємо соціальну стабільність і, попри всі російські удари, виконуємо соціальні зобов'язання", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що "з початку повномасштабної війни здійснюємо стабільні виплати пенсіонерам – це майже 11 мільйонів українців та українок".

"Провели індексацію пенсій, як це передбачено законом. 6 мільйонів громадян мають ту чи іншу форму соціальної підтримки. Лише цього місяця соціальних виплат майже на 14 мільярдів гривень. Це допомога багатодітним, малозабезпеченим, самотнім матерям, людям з інвалідністю. Ще понад 2 мільйони внутрішніх переселенців отримують допомогу від країни. Плюс зарплати працівникам бюджетної галузі", - сказав він.

"Фінансовий фронт для України наразі так само важливий, як передова на полі бою", - наголосив Зеленський.

Немає коментарів:

Дописати коментар