-->

15.11.22

Безоплатна правова допомога переселенцям. Сім організацій, які надають юридичну підтримку українцям

Втрата документів, питання виплат та зруйнованого житла — це не повний перелік проблем, з якими стикаються переселенці та українці, які постраждали від війни. Багато з них потребують професіональної допомоги юристів. Розповідаємо, які організації надають безоплатну правову допомогу переселенцям.

Громадська організація «Донбасс SOS»

Організація з 2014 року надає безоплатну правову допомогу переселенцям та громадянам, які проживають на окупованих територіях. Свої питання переселенці можуть скеровувати на гарячу лінію «Донбас SOS»: 0 800 309 110.

Також тут приймають заяви на безкоштовні онлайн-консультації юриста. Щоб отримати правову допомогу, потрібно заповнити форму на сайті громадської організації “Донбас SOS”.

Данська Рада у справах біженців

Організація надає безкоштовні юридичні консультації переселенцям з наступних питань:
  • реєстрація статусу ВПО та виплати переселенцям;
  • відновлення документів;
  • перетин державного кордону, зокрема з дітьми;
  • тимчасовий захист для тих, хто евакуювався за кордон;
  • інші соціальні, пенсійні та майнові питання.
Контакти: 0 800 33 19 13, ukr-legalaid@drc.ngo, Facebook.

Громадська організація «Право на захист»

Організація надає безоплатну правову допомогу переселенцям, людям без громадянства та біженцям. Серед питань — соціальні виплати, перетин кордону, внутрішнє переміщення тощо.

Щодня працює Лінія допомоги благодійного фонду «Право на захист», де можна отримати швидку консультацію юристів з питань переміщення:
 +38 099 507 50 90; +38 068 507 50 90; +38 093 507 50 90.

Дзвінки приймають з 8:00 до 21:00.

Також свої питання правозахисникам можна поставити через чат “Право на захист” у Телеграм.

Мережа правового розвитку

Організації, які входять до Мережі надають безкоштовну правову допомогу українцям, які постраждали від російської агресії.

Консультації доступні у різних регіонах України.


Юрштаб

Юристи-волонтери надають безоплатну юридичну допомогу людям, які постраждали від війни через спеціальний чат-бот у Telegram.

Правозахисники консультують з таких питань, як мобілізація, перетин кордону, бізнес під час війни, питання, що стосуються ВПО.

Безоплатна правова допомога

Консультації з правових питань надаються по всій території України. Інформацію щодо роботи “Безоплатної правової допомоги” у конкретному місті можна знайти на інтерактивній мапі. Отримати консультацію юриста можна й онлайн, заповнивши форму.

Контакти: гаряча лінія — 0 800 213 103.

СпівДія

Отримати безкоштовну правову допомогу переселенцям можна, залишивши заявку на порталі СпівДія. Для цього необхідно перейти у розділ “Необхідна допомога” та вибрати пункт “Юридична підтримка”.

Консультації надаються переселенцям та усім українцям, які постраждали від війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар