-->

25.02.23

Пенсійний фонд буде отримувати дані про осіб, які перетинали кордон, в’їжджали чи виїжджали на тимчасово окуповану територію

Пенсійному фонду надаватимуть відомості стосовно осіб і транспортних засобів, які перетинали державний кордон України або в’їжджали чи виїжджали на тимчасово окуповану територію України для реалізації повноважень у сфері загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування.

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроект «Про внесення зміни до статті 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» щодо надання Пенсійному фонду України інформації про перетин кордону» 9004.

Законопроект має на меті надання Пенсійному фонду України доступу до інтегрованої міжвідомчої інформаційно-комунікаційної системи щодо контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон.

Проектом Закону пропонується передбачити обов’язок для Державної прикордонної служби України надавати Пенсійному фонду України для реалізації його повноважень у сфері загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування відомості стосовно реципієнтів, які перетинали державний кордон України або в’їжджали/виїжджали на тимчасово окуповану територію України через контрольні пункти в’їзду - виїзду.

«Проект акта розроблено з метою врегулювання питання надання Пенсійному фонду України доступу до інтегрованої міжвідомчої інформаційно-комунікаційної системи щодо контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон.

Відповідно до частини четвертої статті 20 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» до персональної електронної облікової картки застрахованої особи реєстру застрахованих осіб включаються, зокрема, відомості про дату виїзду за межі України та дату повернення на територію України.

Згідно із розпорядженням КМУ від 23.08.2016 № 598 «Про забезпечення доступу Пенсійного фонду України до інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи щодо контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон» Пенсійний фонд України визначено суб’єктом системи «Аркан» – інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи щодо контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон», - пояснює необхідність змін Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Нагадаємо, Адміністрація Державної прикордонної служби України повідомила «Судово-юридичній газеті», що станом на 3 лютого 2023 року від Державної судової адміністрації України, Верховного Суду та Офісу Генерального прокурора України надійшли відповідні списки осіб, передбачених у пункті 2-14 Правил перетинання державного кордону.

Зокрема Адміністрація Державної прикордонної служби отримала списки осіб, які за посадою є суддями та прокурорами.

Автор: Наталя Мамченко https://sud.ua

2 коментарі:

Анонім сказав...

Це питання давно перезріло і давно потрібна ідентифікація пенсіонерів на окупованих територіях Україна платить пенсію пенсіонерам які померли два роки тому, а пенсії там шахтарські добрі, багато антиукраїнські настроєних дітей і онуків дуже непогано живуть за рахунок України, краще б трохи підняли мінімалку ніж викидати гроші на антиукраїнське бидло.

Анонім сказав...

Якщо пенсіонер виїхав закордон, то теперь йому зупинять нарахування та виплату пенсії поки він не повернеться в Україну?? Це що таке взагалі таке?

Дописати коментар