-->

28.03.23

Мінсоцполітики створено зручний інструмент, що забезпечує прозорість надання міжнародної допомоги

Міністерством соціальної політики створено зручний цифровий інструмент (далі - дашборд) для використання аналітичної інформації зацікавленими особами

Міністерством соціальної політики створено зручний цифровий інструмент (далі - дашборд) для використання аналітичної інформації зацікавленими особами. Дашборд надає змогу скористатись мультифільтрацією та побачити детальну інформацію по заявах, поданих через платформу єДопомога на отримання виплати від міжнародної організації, а також можна побачити кількісні дані щодо вже отриманої допомоги.

"Створення цього дашборду є важливим кроком у напрямі забезпечення відкритості та прозорості в наданні допомоги від міжнародних організацій. Ми плануємо продовжувати розвивати цей інструмент та додавати до нього нові аналітичні можливості, щоб забезпечити максимальну користь для наших заявників та міжнародних партнерів. Зокрема, планується додавати дані про середній розмір виплат, розподіл заявників за регіонами та інші корисні дані для аналізу та вдосконалення системи надання допомоги. Важливо підкреслити, що створення цього дашборду стало можливим завдяки успішному впровадженню Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, що підвищила рівень автоматизації процесів надання соціальних послуг і сприяє більш ефективному контролю за їх розподілом", – сказав заступник Міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.

Завдяки дашборду міжнародні організації зможуть швидше та ефективніше надавати допомогу українцям, які її потребують, адже він надасть організаціям можливість дізнатися, скільки українців певної категорії потребують допомоги, та більш ефективно й раціонально спланувати та направити свою фінансову підтримку особам, які постраждали внаслідок воєнної агресії. Також особи, які подали заяви, мають можливість слідкувати за процесом надання допомоги міжнародними організаціями.

Окрім цього, дашборд доступний на двох мовах - українській та англійській, що дозволить користувачам з різних країн отримувати необхідну інформацію у зручному для них форматі. Дашборд можна переглянути за посиланням https://aid.edopomoga.gov.ua/dashboard

Міністерство соціальної політики активно працює над удосконаленням процесів надання допомоги та збільшенням ефективності цієї системи. Впровадження публічного дашборду є лише одним із кроків у цьому напрямку.

Мінсоцполітики запрошує гуманітарні та громадські організації, благодійні фонди тощо, укладати меморандуми, договори про співпрацю і взаємодію та ціленаправлено й продуктивно працювати з платформою єДопомога. Разом ми можемо зробити більше, щоб допомогти тим, хто потребує нашої допомоги!

Довідково

Дашборд для платформи єДопомога, а саме для напряму «виплати від міжнародних організацій», створено Міністерством соціальної політики України разом з ДП “ІОЦ Мінсоцполітики” та за підтримки Проекту Світового банку «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

В дашборді відображається аналітична інформація про надання грошової допомоги міжнародними організаціями в рамках реалізації проекту щодо надання додаткових заходів соціальної підтримки окремих категорій населення, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, передбаченого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2022 року № 487 «Про реалізацію спільного з Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо додаткових заходів соціальної підтримки окремих категорій населення».

Міжнародні організації, які вже надають грошову допомогу в рамках цієї постанови: Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН), Представництво дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариство Червоного Хреста України (МЧКХ та ТЧХУ), Міжнародна організація з міграції (МОМ), RED ROSE CDS LIMITED, БО «Людина в біді», Норвезька рада у справах біженців, Відокремлений підрозділ іноземної неурядової організації ACTED, Відокремлений підрозділ Міжнародної Федерації Handicap в Україні психологічна підтримка та реабілітація.

Немає коментарів:

Дописати коментар