-->

26.10.23

КСУ розглянув справу щодо максимального розміру пенсії чорнобильців

Суд розглянув справу за скаргою Василя Атаманчука, який оспорює окремі приписи законів щодо обмеження максимального розміру пенсії, призначеної відповідно до закону Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Другий сенат 25 жовтня на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розпочав розгляд справи за конституційною скаргою Атаманчука Василя Івановича. Про це повідомляє пресслужба КСУ.

Як зазначив суддя-доповідач у справі Сергій Головатий, заявник звернувся до Конституційного Суду України з клопотанням перевірити на конституційність окремі приписи статті 2 Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» від 8 липня 2011 року № 3668–VI зі змінами, якими встановлено, що «максимальний розмір пенсії (крім пенсійних виплат, що здійснюються з Накопичувального пенсійного фонду) <…> (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), призначених (перерахованих) відповідно до <…> законів України <…> «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» <…> не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність».


Автор клопотання також просить перевірити на конституційність перше речення частини третьої статті 67 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28 лютого 1991 року № 796–XII зі змінами (далі – Закон № 796), згідно з яким «максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність».

Зі змісту конституційної скарги та долучених до неї матеріалів випливає таке. Заявнику, який є особою з інвалідністю ІІ групи внаслідок виконання обов’язків військової служби з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у 1993 році призначено пенсію відповідно до статті 54 Закону № 796 у редакції Закону України «Про внесення змін до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»» від 17 червня 1993 року № 3285–ХІІ (далі – Закон № 3285) у розмірі відшкодування фактичних збитків – 70 відсотків заробітку за роботу в зоні відчуження.

У 2022 році він звернувся до суду першої інстанції із адміністративним позовом, у якому просив зокрема, зобов’язати відповідача (Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-франківській області) виплачувати йому пенсію з інвалідності відповідно до частини першої статті 54 Закону № 796 в редакції, що діяла на час призначення йому пенсії, а саме – у розмірі відшкодування фактичних збитків із ступенем втрати працездатності 70% за роботу в зоні відчуження. Суд відмовив йому в задоволені позову. У рішенні суд, зокрема, зазначив, що перерахунок пенсії з обмеженням її граничного розміру є законним і обґрунтованим та не призвів до зменшення розміру пенсії, яку заявник отримував.

Із висновками суду першої інстанції погодився апеляційний адміністративний суд, який залишив скаргу Василя Атаманчука без задоволення, а рішення суду – без змін. Переглядаючи справу в касаційному порядку, Верховний Суд відмовив заявникові у відкритті касаційного провадження за його касаційною скаргою.

Автор клопотання вважає, що оспорювані законодавчі приписи не відповідають низці норм Конституції України. У конституційній скарзі він наводить чинну на час призначення йому пенсії частину першу статті 54 Закону № 796 у редакції Закону № 3285, відповідно до якої, зокрема, пенсії з інвалідності, що настала внаслідок каліцтва або захворювання, призначають за бажанням громадянина із заробітку, одержаного за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках, у розмірі відшкодування фактичних збитків, який визначають згідно із законодавством, без обмеження, що, на його думку, становило для військовослужбовців – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, яким унаслідок цієї катастрофи встановлено інвалідність, гарантії держави щодо нарахування та виплати пенсії у розмірі відшкодування фактичних збитків.

Суд дослідив матеріали справи на відкритій частині пленарного засідання та перейшов до закритої частини для ухвалення рішення.

На відкритій частині пленарного засідання були присутні суб’єкт права на конституційну скаргу Василь Атаманчук та постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України Максим Дирдін.

Переглянути відкриту частину пленарного засідання можна на офіційному вебсайті Суду в рубриці «Архів відеотрансляцій засідань».


225 коментарів:

1 – 200 з 225   Новіші›   Найновіші»
Анонім сказав...

Даст бог, благодарность всем участникам, будем ждать решения.

Анонім сказав...

Недавно мі обсуждали и спорили по поводу решения КСУ о том, что пенсию должнs платить без ограничения размера.
И вот теперь тот же суд пытается оспаривать свое же решение?

Анонім сказав...

Нет, то решение не касалось снятие ограничений, а косалось не понятно чего, мыльное решение. Этот суд реальный, будем ждать решения, есть у нас ещё смелые, спасибо им.

Анонім сказав...

АТАМАНЧУК,смілива людина,подавши позов до суду,а остальні,в яких нараховані серйозні кошти,в очікуванні, підтримайте побратима,подачею позовів. ЖДУНИ.

Анонім сказав...

Позиви подали, ждемо, но поки не буде рішення КС це вже марно.

Анонім сказав...

Купите губозакаточные машинки, и смотрите не удавитесь много хотите совесть где ваша?

Анонім сказав...

Купили справки о зарплате, а теперь хотят по 90т. Пенсии ,заехали в зону и выехали и кричат мы самые героичные, а остальные были на прогулке , вас надо проверить по медицине группы инвалидности наверняка купили и не отвечайте так оно и есть.

Анонім сказав...

Тім хто пише про куплені довідки, якщо вони подаються вперед до магазину!

Вова сказав...

А де ці захисники як Проскурін В С Лариса Погребняк Хрущенко М М та інші ТАМ ДЕ ЗАВЖДИ ПОЗАДУ!

Ликвидатор сказав...

В первом чтении приняли бюджет, вы об этом знаете. Больше его половины дефицит и надежда на Америку и Европу, которые медленно и уверенно, по очереди, закрывают нам помощь. Надежда ооочень мала

Анонім сказав...

Хлопці,скиньте позовну заяву до суду

Анонім сказав...

Спитайте атаманчука який він ліквідатор і де був?

Анонім сказав...

2 категорія 86 р пенсія 2700 гр. Коли добавлять.

Wladimirr9 сказав...

Пенсия по возрасту, добавят в индексацию.

Анонім сказав...

А что вы делали с 86 года до этого времини спали и только что проснулись да.как рак на горе свиснет тогда и добавят .

Анонім сказав...

Чтобы стать инвалидом-ликвидатором не "один пуд соли надо съесть". Быть ликвидатором 2 категории, и даже 86 года, это только начало длинного пути. Большинство его осилили, а так же есть ребята, которые в своё время не определились с приоритететами. Старость пришла неожиданно, а в месте с ней запоздалое понимание, что само участие в ЛПА ни стоит ровным счетом ничего! Это обидно, но это факт.

Анонім сказав...

Это ещё раз напоминание тем кто "рвет тельняшку", что "я мол был, я работал в опасных в 86 году, у меня большая зарплата". Без инвалидности весь ваш героизм оценят не очень круто.

Анонім сказав...

А разве об этом кто-то думает и переживает? Многие думают, что деньги бесконечные, как в тумбочке в спальне. Понимание может прийти в любой момент, и это не сказк.

Анонім сказав...

Инвалидность - это золотой ключик в "страну чудес". /сарказм/

Wladimirr9 сказав...

Большая зарплата , тогда в ПФ со справкой о зарплате
по ЛПА, для расчёта Кз.
Начисление пенсии по возрасту на сегодня :
Зср.=7404грн.
Кстажа
Кзарплаты

П = Зср × Кз × Кст.

Анонім сказав...

Ликвидатор 2 категории уже написал о своей пенсии. И таких большинство. Все "серьезные зарплатники" давно телепартировались в 1 категорию! Они шо дурные такой шанс терять?

Анонім сказав...

ликвидатор 2 категори работаль наверно конюхом что пенсию заработал 2700

Анонім сказав...

Як там путівки будуть давати з нового року?

Анонім сказав...

На чаес під час аварії 3 енергоблок маш зал. 27 років стажу. Професія слюсар.

Анонім сказав...

Будут только в. один конец.

Анонім сказав...

Слюсар 27 стажу.в селе брычки в конюшны ремонтировал.что пенсия 2700

Wladimirr9 сказав...

Пенсия по возрасту 2 кат. может быть и максимальной.
Натуральный пример:
ЛПА 1986г. 2 категория, ( сентябрь,октябрь)3-я зона отчуждения, дезактивация 3-го энергоблока ЧАЭС.
Работал на металлургическом заводе, по 1 сетке (горячий стаж, 60лет, заработок ~350руб.)
Пенсия максимальная:
П=4704×4,7×0,6=20806грн
+ доплаты.
Призывался от военкомата.
Все реально.

uy3ig сказав...

Если есть инвалидность, то почему ІІ категория?

uy3ig сказав...

Вообще-то наша чернобыльская эпопея подходит к концу. Теперь, когда в стране половина мужиков стали военными инвалидами без рук, без ног, а вторая половина сидит в заморских "прихистках"
когда не ворует разве что ленивый, а экономика в глубокой жопе то места для нас, относительно живых инвалидов уже не остается. Вернее - денег на нас не остается. Инвалидность могут оставить, но льготы и большие пенсии отнимут. Однозначно!

Анонім сказав...

Оце пише та людина яка не бачила в яких муках помирали ліквідатори які на той час получали мізерну пенсію а зараз пенсія більша ну вона не радуе бо нема здоровя а за гроші йогоне не купиш

Анонім сказав...

Якщо інвалідність не пов'язана з ЧАЕС,буде 2 кат.
В цьому ніякого дива не має.

Анонім сказав...

Оце пише та людина,яка реально дивиться на світ,в якої нарахована не мала пенсійна виплата, ілюзій плекати нічого та мани небесної можна тільки ждати із за океану, і то не постійно.

Анонім сказав...

А щоб працював на будівництві,за 85 крб.,або слюсарем в АТП-92крб.за с/г господарство, взагалі слів,не має,яка б була пенсія 2 категорії за віком,при такому стажі?

Анонім сказав...

Думю що рішення КС, якщо воно буде позитивним. то стосуватиметься тільки заявника Атаманчук В. а не матиме загальний зміст. Кожному потрібно буде пройти такийже шлях перша+апеляція і т.п.

Анонім сказав...

Дуже просив би телефонний контакт з юристом, чи зразок позову щоб зробити для себе, та також подати позов щодо обмеження. Про спілкування з Атаманчук даже не мрію. Мій емейл somex1@ukr.net.

Анонім сказав...

Как же вы максимальщики обнаглели получаете 20930 вам мало дайте нам 90000 ,а вы подумали , а ведь многие получают пенсии 2093гр.Смотрите не удавитнсь от жадности мне надо говорить что заслужили такие пенсии нет не заслужили а попали в стру как правило все максимальщики это те которые заехали и выехали с зоны 2-3 дня а кто был более длительное время на ликвидации сидят на минимален и вы это прекрасно знаете.

Анонім сказав...

Ліквідатор 2 кат. Пенсія 3018. Доплата за участь в ліквідації 150 гр 200 гр на доп харчування. Як прожити на пенсію хто порадить.

Анонім сказав...

Треба бути йогом, живеш довше і гроші цілі.

Анонім сказав...

Вдаримо з усієї сили позовними заявами по КСУ,а всім ліквідаторам,писати позовні заяви,щоб нас визнали під час ліквідації на ЧАЕС, працівниками станції, відповідно і нарахування виплат за роботу в зоні Чаес,як працівникам станції.

Анонім сказав...

Рішення буде позитивним,суди стають на сторону чорнобильців,не втрачайте час, вперед до перемоги.

Анонім сказав...

Адвокат КРАВЕЦЬ,вів справи чорнобильців,живе в КИЄВІ,зайдіть в фейсбук.

Анонім сказав...

Что-то нет задора,где воодушевление,заявухи пишем и радуемса дню удачи.

Анонім сказав...

Дякую за підсказку, Не можу знайти на Фейсбуці, дайте будь ласка якесь посилання чи щось іще щоб знайти контакти адвоката Кравець.

Terentij сказав...

Складається таке враження, що багато хто з анонімних коментаторів навіть не спромігся правильно зрозуміти суті запитання, яке було основним у цьому конституційному поданні...
Людина наполягає лише на тому, що на момент дії на той час ( ще у 1993році) тодішньої чинної першої (ще зовсім жодним чином "не спотвоенної") редакції Чорнобильського закону номер 796,(а саме у його частини першій ст.54 ) - людина мала усеж таки чітке право на те, що в ой час, за її дуже величезним власним бажанням, ось саме такій людині, саме у тодішній редакції Чорнобильського закону - мало б бути призначено пенсію з заробітку, одержаного за роботу у зоні відчуження у 1986-1990 роках, у розмірі відшкодування фактичних збитків,який визначають - У В А Г А : згідно занодавства (на той час, згідно тодішній редакції закону)- без обмеження.
Які тоді можуть бути запитання, якщо людина понад 20 років знаходиться у судових процесах, пройшла чесно усі інстанції судів із зпершої інстанції та дійшла врешті решт до КСУ ?
Хто кому заважав зробити подібне і навіть ще у рази результативніше та на декілька порядкі ефективніше ?
Давайте тоді усі відкинуть вірзу взагалі право та принципову можлиість будь якої людини звернутись до будь якого суду, як усіх наших національних судів так ще й до ЄСПЛ ? Ну, а що декому таке диванне ставлння до верховенства права мабуть таки дуже схоже що подобається ?
Схоже на те, що досвід відстоювання деяких статей Чорнобильського закону у його найпершій найпраивильнійшій редакції видається для когось самим найбільшим злом з усіх інших ?
Але здається, що усеж таки для переважної більшості чесних учасників ліквідації у цьому конституційному поданні - ніякої небезпеки не існує, так що не треба вже, аж так сильно збурюватись, бо на перспективу там можуть бути ще й деякі позитивні моменти для багатьох.

Анонім сказав...

Звісно позитив буде в разі позитивного рішення КС з цього приводу, дякуючи пану В.Атаманчуку, адже кожному чорнобильцю хто має обмеження та рахує його несправедливим прийдеться подавати позов по собі до адміністративного суду посилаючись в позові на позитивне рішення КС (якщо такове буде). І не потрібно кидатися лайном з цього приводу адже судді та військові (які вийшли на пенсію по своїм законам) уже давно подібне обмеження визнали через КС незаконним і отримують пенсії без обмежень. А заробітні плати керівників держ підприємств, їх замів та членів наглядових рад в розмірі декілька мілліонів на МІСЯЦЬ нікому не муляють???? Хвала первопрохідцю!!!!

Анонім сказав...

Для Вови. 10.26
Пробачте Проскуріна що не спитав у вас дозволу коли йшов воювати , а потім чи перехворіти інсультом.Але він не знав де вас найти і коли у вас часи прийому.
Шевчук Павло.

Анонім сказав...

Проскурін з інсультом воює в теробороні чи ЗСУ? підскажіть, бо по ньому інформації зовсім не має ніякої...Павле раді, що Ви живі, бо зникли і не було жодних новин від ВОВЧу, які плани по Києву? Що там з державною нагородою для ліквідаторів - підписав президент указ? Як питання стоїть відносно підвищення соціальних стандартів в Мінсоці, що каже Міністр? Дякуємо за інфу

Анонім сказав...

Нашли к кому обращаться, к брехун Шевчука это тепло не чего не решал и не чего не решить, только брехать спец.

Анонім сказав...

Проскуріна воював в ЗСУ , потім стався інсульт і його списали зараз потихенько приходить в себе.Зараз не до нагород .В мене теж в листопаді 22 року був приступ теж потихенько прихожу в себе .
Чим зараз займаємся , прийде час розкажемо
Зараз пока що самий стійкий боєць , це Ларіса.

Анонім сказав...

Якщо анонім щитає що я брехун , тоді хай так буде.

Анонім сказав...

Так оно и есть брехун конкретный.

Анонім сказав...

Надо сказать Васе огромное спасибо за то что он думает за всех ликвидаторах. Он правильно трактует Законы, Конституцию имедународныи договора

Анонім сказав...

Самый насточщий.Который думает про всех ликаидатора икоторый правильно трактует Закон.

Анонім сказав...

Конституцию и Международные догтвора.Огромное спасибо Василию отвсех ликвидаторо Одессы.Кожухарь.

Анонім сказав...

Проскурын молодой ще чего на фронте не воевать было .

Анонім сказав...

На фронте страшно в теробороне нет, вот поэтому хитрые выбирают тероборону.

Анонім сказав...

На ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,було аналогічно.

Анонім сказав...

Проскурину и Вам Павел здоровья, быстрее поправляться, приходить в себя, мирного неба и мира.

Анонім сказав...

Проскурін коли почалась війна в лютому 2022 втік до Лубен. Про яке ЗСУ тут пишуть ,вся його війна це в чергах за гуманітаркою. Перехвилювався і інсульт!

Анонім сказав...

Проскурин, Шевчук там где что то можно урвать не напрягаясь и не чем не рискуя, так они действовали и на ликвидации, пусть Проскурин расскажет что он делал в зоне Чаем,да не хрена водку пили что плохо лежало отправлял из зоны герои бля...ь.

Анонім сказав...

Доброжелатели ПРОСКУРИНА и ШЕВЧУКА,опровержение написаному будет,или нет? Написано,не для понтов.

Анонім сказав...

Проскурина обосрат любитили .интересно а сами что вы делаете шкурники в подвалах сидите шкуру заховли и сидите как жабы только квакаете глаза вытрищели и смотрите кто куда пошол кто что понёс это такая работа у шкурника

Анонім сказав...

Смотри шестерка Проскурина объявилась.

Анонім сказав...

Детектор лжи для обеих сторон, и для обвинителей и для обвиненных. Оправдываться - значить признавать вину. При определенных обстоятельствах у многих просыпается такае чувство , как стучать и доносить.

Анонім сказав...

О чём спор! У каждого в Лубнах есть знакомые ликвидаторы,задайте им вопрос.

Анонім сказав...

Знайомих в ЛУБНАХ не має,просто так,писати,теж не будуть,герої достали вже всіх,куди не подивись,одні герої,вірю,що написана правда,проживаючи в селищі,один одного знаємо,а героїв до х.я,а то ще більше, від прямого запитання де і що робив на ліквідації, конкретної та прямої відповіді,не дають,все вокруг да около,написаному,ВІРЮ., і ніякого детектора брехні -не треба.

Анонім сказав...

Правду,треба доказувати довше,чим брехні.

Анонім сказав...

Ликвидация аварии состояла не только в рабочем выполнении работ! А именно это сравнение вызвало массу увиливаней от прямого ответа. Почему героизмом является только то, что ликвидатор держал в руках лопату или крутил баранку? А все остальные службы, подразделения, а ещё хуже если мозгами принимал решения, то это кто?

Анонім сказав...

А не стидно атаманчуку судитися має пенсію велику і йому ще мало страшний ліквідатор де він був хай розкаже?

Анонім сказав...

Давно пора влада переглянути закон і пенсії а то купа інвалідів хто мудрий був в ті роки то перескочили з 3 4 категорії на першу і мають зараз пенсію велику і пільги а так 3 4 кат немає нічого все зняли а друга категорія ліквідатори і євакуйовані мають шиш купа переселенців навіть Ровенська обл мають першу категорії ну ще вопще треба залишити тільки 86 рік і пенсія буде і путівки будуть і грошей на все стане а то дійсно пів України інвалідів чорнобильців ні одна країна таке невитримає а зараз війна і скільки ще людей є хворих звідки такі гроші скоро небуде чим все платити

Анонім сказав...

Сколько раз можно говорить, что люди судяться за "правильные" документы на руках. Инвалидность есть - есть, бумага про оплату тоже есть.Судиться тоже позволяют, пока "по рукам не надают", как в 2011 году.У нас же народ без тормозов, только удар в лобешник остановит.

Анонім сказав...

Если правительство страны не может экономически задействовать и обеспечивать работой такое количество людей , то люди сами начнут искать выход из ситуации (не в петлю же им лечь?) От сюда и "любовь" и злоупотребление к различной социальной халяве. Одни уедут навсегда, другие погрязнут в коррупции и криминале, а остальные присосутся всеми правдами/неправдами к позволяющим на то законам. Ничего не бывает просто так. Значит так кому-то нужно.

Анонім сказав...

Ліквідатори-люди,які працювали руками і мозгам и,в зоні Чаес.

Анонім сказав...

Спросите любого социальщика: "Справедливо ли вы получаете льготы и пенсию?" И что вы думаете? Каждый ответ что он получает справедливо, а остальные не справедливо или под сомнением.

Анонім сказав...

Всё началось с безвиза при Порошенко. Европе надо пополнить рабочий ресурс. Однако, хитрый план по опустошению Украины людьми. Война, безработица, беженцы, миграция ускорила этот процесс.

Анонім сказав...

Чому йому повинно бути соромно, судді, прокурори через КСУ зняли обмеження. У 2018 році військові офіцерського складу зняли,2022 році особи з інвалідністю внаслідок війни зняли, у вересні 2023 року КСУ визнав що кабінет міністрів не має права нараховувати пенсії згідно постанов нам ліквідаторам аварії, то чому повинно бути соромно. І ще одне пенсії ліквідаторам які були призначені до 2006 року повинні нараховуватися без обмежень ,але пенсійний цього не робить. Обмеження на пенсії ввів Ющенко у 2006 році тоді було 12 мінімалок, янукович зменшив до 10 але до 2016 року. Обмеження продлили на не визначений термін.В жодній країні світу нема обмежень на пенсії.Заробив отримуй! За тещо у 2011 році забрали тому що без тормозів, так почитайте наш закон кому повинна була назначатися пенсія, за роботу в зоні відчуження, але через суд її призначали всім, евакуйованим переселенцям ітд.Яка зарплата у переселенця за роботу в зоні. Скільки ліквідаторів 1 категорії максимум тисяч 17.Ще одне пишуть про малу зарплату, якщо є виїзди на роботу в зони з великою кратністю то і при малих зарплатах пенсія більша за 20930 на сьогодні.А пенсії в 90 тисяч якщо і є то нарахування повинно бути не менше 3000 карбованців,а таких одиниці.То давайте не гризтись,а поважати один одного.Тим паче не так багато нас зосталось!

Анонім сказав...

Дякую Вам за розумну відповідь і захист інвалідів першої категорії, ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Анонім сказав...

Шкурники повылазели с подвала и квакают .ждут маны небесной может кто за них подумает и пенсию шкурнику похлопочит .

Анонім сказав...

Водитель без клепок в голове--БОМБА.

Анонім сказав...

26.04.2022 на роковини Чорнобильської трагедії Проскурін в Лубнах стояв в когорті керівників Чорнобильських організації та представників влади м.Лубни.Є фотографії, потім його не одноразово бачили на вулицях міста.

Анонім сказав...

Чуєш ти, ботяра пенсійний, здрисни

Анонім сказав...

Павло вже мабудь з хворим сердцем готується до міжзоряних польотів? Як і Проскурін після відриву з легень та (справедливо згадування боротьби за гуманітарку для своїх) вже як і Хрущенко в теробороні та й в черзі до відділення кардіології. Бо Держава потребує відшкодувань за борги... Надалі побачимо їхні щляхи до "нагороджень"

Ликвидатор сказав...

Вы не хотите понять одного, из за массовости и увеличения количества чернобыльцев обнуляется понятие ликвидатор любой должности, работы и года принятия участия в целом

Анонім сказав...

о как закрутил! понимаю так что радиация сильно ударила по Центру принятия решений... какой год? радиация как била так и бьёт - главное что государство чётко указало по времени пребывания в Зоне 30 км , а не до Почты или после неё....
высказываний море , есть Закон и мы должны его соблюдать

Анонім сказав...

конечно если 20 тыс то это ничего не меняет , а если "пшик " , а не пенсия , то каждая копеечка продлевает жизнь и для покупок препаратов необходима!!!

Анонім сказав...

По-перше, щось помітно що всі Герої Проскурін, Хрущенко та інші почали казати, що вони в теробороні. Вибачте, це якийсь сюр, адже жодна медкомісія не допустить людину з букотом захворювань - інваліда 2 групи до служби, бо інсульт чи щось страшніше може статись прямо під час виконання обов'язків військової служби (навіть в тилу). Тому схоже на теревені, зараз можна казати що кожен був теробороновець, перевірити неможливо. Як брехня по селу. По-друге, Шевчук Павло займався питанням державної нагороди для ліквідаторів і так і не довів справу до кінця. Що значить нагороди не на часі? Вибачте, а те що Президент нагороджує всіх і не тільки військових - це як назвати? Не треба лукавити і вводити в оману тих, кому ще вчора розказував що ескіз затверджено і на підписі в ОПУ. І що, ВОВЧ, як і СЧУ нічого не робить, щоб остаточно дотиснути це питання. Зараз не початок війни, пройшло вже багато часу, але засіли як партизани. По-третє, Лариса Погребняк так дійсно займається громадською діяльністю, це без питань, але те, що вона боєць - щось із натяжкою - на якому вона фронті воює? мобілізована? Все що знаємо, що її відсторонили від посади помічника народного депутата, більше нічого не було чутно...По-четверте, нагороди були і є важливими для кожного, хто їх отримує, зокрема державні ордени, які дають право на надбавку до пенсії, тому дійсно якщо пенсія 20К,то пофіг, але якщо менше - то навіть ті 500 грн рахуються, як і виплати за харчування (яких в цьому місяці не було). А ще не забуваємо про доплати 70+, які обмежені за постановою КМУ сумою 10340 грн...Ліквідатори теж не доотримують ці гроші...По-п'яте, щоб було здоров'я треба на лікування гроші, а якщо ВОВЧ, СЧУ та інші не працюють як слід - то і грошей немає...Де підвищення соціальних стандартів для ліквідаторів? Їх крапля в морі залишилось. А коштів вище криши - транші, допомоги тощо від США та Європи просто завалюють Україну. Саме тому, лідери-Герої Проскурін, Хрущенко та інші мали б добиватися чесного перерозподілу коштів на потреби ліквідаторів, а не казати "не на часі, йде війна, військовим треба, все на оборону" - це лише ширма бездіяльності...Про це треба говорити, а не якийсь ефімерні суди КСУ

Анонім сказав...

Доречі, Ваня Яценко - пожежник теж в Теробороні ? Бо йому ж по штату положено...

Анонім сказав...

А хто такий цей Хрущенко? Це той що був при Союзі вантажником, потім розливав воду в пляшки під час ЛНА на ЧАЕС та досі п'є горілку по три дні поспіль?? Історична довідка тут: https://gazeta.ua/articles/people-newspaper/_pislya-poyizdki-v-cornobil-tri-dni-pyu-gorilku/433169

Анонім сказав...

З,Вами,не погоджуюсь,мій земляк,сусід по будинку,інвалід 2 групи,80% ЛІКВІДАТОР,в лавах ЗСУ,в роті охорони яка розташована в нашому населеному пункті, теж є інваліди,командир роти, теж інвалід,де і коли вони проходили комісію,я не знаю,так що факт на лице.

Ликвидатор сказав...

Это действительно так, как человек со 2 группой может идти хоть куда либо. Может Шевчук объяснит, коль он с ним общается, он явно нигде не состоит ни в тер, ни в ЗСУ, но этот факт дискредитирует истинных инвалидов, которые реально нуждаются в медпомощи, сторонней помощи. Самим не противно,сами себе копаете прорву, ещё раз напоминаю, что мы обнуляемся, или вы, патриоты, рветесь к льготам. Помните, и там обнулитесь!!

Анонім сказав...

Через такі викрутаси інвалідів,різних категорій,не тільки ЧОРНОБИЛЬЦІВ, буде реформа інвалідності.

Анонім сказав...

Щодо даного коменту, уточнення:

"мій земляк,сусід по будинку,інвалід 2 групи,80% ЛІКВІДАТОР,в лавах ЗСУ,в роті охорони яка розташована в нашому населеному пункті, теж є інваліди,командир роти, теж інвалід,де і коли вони проходили комісію,я не знаю,так що факт на лице."

По-перше, є велика різниця між військовозобов'язаним та діючим військовослужбовцем. Ваш земляк, сусід по будинку вірогіндніше за все лише знаходиться на військовому обліку виключно в запасі, тобто знову повторюсь в запасі призначений на посаду в роті охорони ТЦК та СП на випадок активних бойових дій. Це означає, що коли його призовуть з запасу - він скоріше за все (але не факт, можуть направити куди завгодно) буде проходити військову службу при ТЦК та СП. Така ж історія і з командиром роти. Тобто ці люди не служать, а виключно приписані на випадок війни в цьому регіоні і ще раз зазначу - не призвані і не проходять службу на даний час, а саме перебувають у статусі військовозобов'язаних. Тому вони і не проходили медкомісію, адже не були мобілізовані. Ось це факт!

Анонім сказав...

Народ дивиться не на тих інвалідів,які хворі і їх не видно ніде,а на тих,які газують на повну катушку,і не втомлюються, через що,таке ставлення до нас,і цим все сказано.

Анонім сказав...

Відповідаю,ВАМ,конкретно,в лавах ЗСУ.

Анонім сказав...

меня поразили последние строки - Після поїздки в Чорнобиль три дні п'ю горілку. Закриваюся в квартирі, дивлюся у вікно і сплю. Скорее всего есть (я конечно не врач) вопрос к вялотекущей .... это уже каждый решит сам как назвать...но раз все избрали Президентом СЧУ , то вопрос к тем кто избирал... как считали нормальным и приемлимым.. видимо посчитали самым Лучшим кандидатом и утвердили , когда этого делать было нельзя по Постановлению Кабмина в 2022 году при Ковиде......

Анонім сказав...

Рота охорони,весь склад,озброєний, охорона об'єктів на території громади.

Анонім сказав...

Поважне панство,завидувати інвалідам Чорноробиля, це великий гріх, просто так івалідами не стають, івалідність не дають де , кто і скільки працював, а визначається захворювання повязане з виконанням військового обовязку по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Щоб досягнути такої Вершини , потрібно багато працювати над собою, не ляскати всяке разне язиком, а бути впевненим у перемозі та держати нерви у клубку не говорючи про витрати, мені в суд , як на базар, без адвокатів, але позив до суду без обмежень у мене у Вищому Суді не прийняли, на цьому остановилася.

Я кланяюсь перед позивачем, бажаю перемоги, і за свою втрату здоровяз причин держави обмежень не повинно бути нікому, чорнобильцям, авганцям, ЗСУ і т. д.

Анонім сказав...

не ври!

Анонім сказав...

Инвалид 2ой группы 80% с автоматом??? Вы в своём уме, да переклинет или инсульт и расстреляет своих не дай Бог. Что за бред собачий. Точно люди говорят - брехня по селу. Слушайте, не надо дураков с ликвидаторов делать, все в возрасте, не тупые же..."Рота охорони,весь склад,озброєний" - это уже какое-то ОПГ, нужно провести проверку ВСП и Генштабом, как дали оружие больным людям с 2й группой 80% (!!!). Одно дело руки нет или ноги. А тут с головой, сердцем, зрением и другими органами явные проблемы, а они с оружием гуляют...Кто же после таких рассказов будет уважать ликвидаторов??

Анонім сказав...

Все чернобыльцы до 60 год военнкомат там разберутся кто годный а кто больной .нечего дома сидеть диван ломать .надо родину от врага оборонять .так что диваники за льготами и пенсиями хорошими на фронт кому мало .на фронте вам и форму дадут безплатно и кормит без платно .

Ликвидатор сказав...

2группа инвалидности НЕ ПОДЛЕЖИТ никуда, третья без вопросов, вторая НЕТ!!!

Ликвидатор сказав...

2 группа инвалидности, по всем нормативам НЕ является ТРУДОСПОСОБНОЙ!!!!!

Ликвидатор сказав...

ИДИ ПАДЛА ВОЮЙ, СЛАВА ТАКИМ ПАТРИОТАМ!

Анонім сказав...

Доказувати нікому і нічого не буду,не той час,написав так як є,а чи правда про те,про що написав,не полініться, зверніться в ТЦК СП. там,ВАМ,все розкажуть.

Анонім сказав...

и третья от поражённости органов и % , при желании , к тому же находящийся на пенсии Ликвидатор после 55 лет..сами понимаете в каком состоянии здоровья , особо военные -ликвидаторы ...понятно что ликвидатор получивший обычную пенсию может пойти служить , правда тогда по какому заболеванию есть разрешение проходить службу или в теробороне кашу варить...
проверка и ещё раз проверка - пока достаточно есть кого призвать , теперь и женщин ставят не только на учёт , но и призывают воевать...будем в состоянии войны - все пойдём !

Анонім сказав...

На даний час згідно законодавства України може служити 3-я група інвалідності на добровійльній основі за заявою в разі успішного проходження ВЛК. І то тільки на посадах, які не мають значного фізичного чи емоційного навантаження, наприклад перекладувати папери тощо...І знову ж таки в залежності від відсотка втрати працездатності та важкості наявних захворювань. Щодо 2-ї групи, особливо 80% - такі особи не можуть буть визнаними ВЛК обмежено придатними, там зразу виставляється непридатність.

Анонім сказав...

А здесь как всегда мог быть человеческий фактор - закрыли глаза на медкомиссию. Возможно в феврале 2022го брали всех без разбору, тогда был кипиш, большинство так и пролезло в ТРО и ЗСУ, так как никаких ВЛК по факту не было - иди защищай Родину. Однако, все должны понимать, что вскоре шара закончилась. Оказалось есть законодательство, ВЛК и тд. А ещё все эти живчики думали, что они будут служить возле своей хаты, у жены под юбкой и бегать на обед за борщём. Вначале так и было, но потом, война перешла на другие територии и вот тут самое интересное. Все эти ТРО и роты охраны ТЦК начали направлять на фронт. И конечно же, Героические захисники своих хат начали возмущаться - ведь там и убить могут и покалечить жёстко. И что они начали делать? Правильно - подавать на ВЛК и говорить-вспоминать, что есть 2я группа инвалидности. Но все ведь помнят, что государство не нае*ёшь, правда? Оно всегда настигает. Смотрите чёткий пример решения суда по подобной истории тут: https://sud.ua/uk/news/publication/265807-grazhdanin-s-invalidnostyu-ii-gruppy-dobrovolno-mobilizovalsya-v-vsu-bez-medosmotra-no-zatem-zayavil-chto-byl-mobilizovan-nezakonno-chto-reshil-sud#:~:text=%D0%92%D1%96%D0%B4%D1%82%D0%B0%D0%BA%2C%20%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%20%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%83%20%22%D0%9F%D1%80%D0%BE%20%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D1%96%D0%BB%D1%96%D0%B7%D0%B0%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D1%83,%D0%B2%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%83%20%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D1%83%20%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B8%2C%20%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%97%20%D1%96%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B4%D0%BE%D0%BC.
Так что - вход рубль, а выход - два. Это как мышеловка. Думал будешь сидеть в роте охраны, а теперь дуй в окоп и жди прилёта дрона или фосфора. И уволиться хрен дадут, так как людей всё меньше, а не как в начале 2022го. Конец истории.

Анонім сказав...

чернобыльцы все на фронт за орденами и медалями и льготы добавят .получите настоящие медали и ордна .ато значков навешали и ходят чернобыльцы а на фронте дадут настоящие медали. и деньги платят и кормят безплатно .и пенсию хорошу вам даду .ато вам всё мало.всё бегали по киеву и крычали пенсия льготы .лётали зловит немогли орут пенсия льготы .людям по ночам спат не давали орали как резаные .

Анонім сказав...

Можливо в лютому-березні і була подібна ситуація, що де-факто медкомісію проходили як конвеєр для галочки (тобто майже не дивились людину), адже необхідно було захищати Державу. Проте, станом на зараз 2-га група інвалідності не підлягає призову за мобілізацією, вона є непридатною до військової служби, особливо в разі наявності в неї 80% після ЛНА на ЧАЕС.

Ликвидатор сказав...

Третья группа трудоспособная, по-этому может воевать, но вторая....

Ликвидатор сказав...

Вы правы

Анонім сказав...

Несложно понять, что Хрущенко пришёл к власти в СЧУ противоправно и незаконно, проводя "внеочередную" конференцию когда это было прямо запрещено нормативными документами правительства (в разгар ковида массовые собрания были запрещены а принятые протоколы - неправомочны), используя электронные средства голосования (месенджеры на телефоне), упоминание о применения которых в Статуте СЧУ на тот момент - отсутствовало (результаты голосования по электронке - недействительны). Таким образом, "переворот" был проведён с грубым нарушением процедуры избрания нового президента и всей структуры центрального СЧУ. "Прикормленный" нотариус внёс изменения о новом "переворотчике" в базу Минюста, чем так же совершил служебный подлог и внесение заведомо неправдивых данных на основании недействительной документации ВОО. Остальные члены Центральной Рады СЧУ, кто молча поддержал "переворотчиков" стали жертвами амбиций "начальника пищеблока" и "легендарного пожарника" - по тихому убрали с СЧУ Лигуна, Почуприна и прочих товарищей по оружию, кто ещё вчера был покладистым оруженосцем. Предателей не любит никто, а главное - не уважает. Как выходить из этого омута, теперь нужно думать всем вместе. Так мало того, Хрущ и Яцик разворовали госсредства Фонда соцзащиты инвалидов на 40К (проект СЧУ, есть решение суда), не платили за комуналку в центральном офисе на Винниченко (долг более 10К), оббирают рядовых членов организации...Минсоцполитики уже не приглашает нерукопожатную верхушку СЧУ больше никуда - после кидка Фонда инвалидов их авторитет упал ниже плинтуса...Нужно ли такие Герои, которые гробят все достижения Андреева и Войтова? Думай-те!

Анонім сказав...

Всем на фронт чернобыльцам особено с 3 группой нечего ходит ныть.можно защещать родину от врага кому до 60 лет всем военнкомат бегом не сидеть на диване .на фронте хорошо платят гроши и чернобыльцам и пенсию добавят и форму дадут и небудите по киеву бегать людям по начам спат не давать под окнами крычать пенсия льготы .а то детей чернобыльцы пугали по ночам в киеве бегая под окнами пенсию дайте нам и льготы не снимайте пролетят чернобыльцы как лошадей табун .дети в киеве перепуганые ходили в школу .киевляни думали ничиста сила по ночам лётает и крычит пенсию и льготы дайте нам .можно с 3 групой на фронте бегать россиян пугать .как пролетит табун чернобыльцев .росияни с перепуга в россию забегут с перепуга .а как чернобыльцы за орут гроши льготы то вобще россияни и забудут что такое украина на века .

Анонім сказав...

мы чернобыльцы с харьковщыны все идём на фрон так решыли инвалиды 2-3 группы .и 2 группа будит помогат фронту .нечего на диванах сидет крахтет все на фронт и так за 37 лет отсиделис от спали чернобыльцы пора родину от врага ротувать .

Анонім сказав...

до 65 лет можно чернобыльца идти на фронт.и даже с 2 группой на проверку через военкомат .нечего что больные на фронте вылечат .создаётся батальён чернобыльцев смерт рошыстам .это страшный батальён будит без зубов с клюшками как заорут пенсия льготы .россияни и танки по кидают будут так тикат что забудут про украину .смерт рашистам.слава украине на века

Анонім сказав...

Друга група інвалідності не є забороною,для працевлаштування,такі респонденти працюють в державних,комунальних, комерційних закладах,а також на транспорті.

Анонім сказав...

Были же люди, как люди. И вдруг все стали такими дебилами!
Что же вы кричите: "на фронт, на защиту!", а сами на диване между сисек у жены спрятались. Вот и пойдите первыми, пришлите нам фото агитационное - может и мы поддержим.

Анонім сказав...

Яка група інвалідності не підлягає призову?
У 23ст. частина 2. чітко не вказана група інвалідності для мобілізації,але якщо людина виявила бажання для проходження служби, вона її проходить за власним вибором,так написано в законі.

Анонім сказав...

у кажного чернобыльца 2 группы машина иномарка и зарулём инвалид с 2 группой сидит сам лично это можно не больной на машине ездит .всех на проверку больных кто на машине ездит через военнкомат до 60 лет.проверит какой он больной военнкоматы сами встановят годин или негодин идти на фронт в военное время .всех на проверку военное время только военное учереждение устанавливает и проверяет годин человек или нет.идёт война а некоторые прикрылись группами а сами здоровые как быки племеные.

Анонім сказав...

а то привыкли жоны скиглит муж больной. на машине ездит значит здоровый воевать можно вот и вся проверка .солдаты раненые на фронте родину защищают а быки племеные бегают всех на фронт до 60 лет .больные дома сидят а не госают по украине дороги перекрывают и крычат пенсия льготы дайте .война какие льготы вы что дурку гоните на фронт если мало льгот путёвок в санаторий и пенси 21 тысячу вам всё мало .

54ОМБр сказав...

Были же люди, как люди. И вдруг все стали такими дебилами!
Та ні,то ти родився таким...))) Ну і як висновок, такі тут не потрібні.
Хто мав бажання,вже давно у справі. Кожен визначився, та знає що і де робити.
Бачу, що все як у Чорнобилі - одні працюють, другі по норах у тилах... Вже кажуть,що робили разом, та виконували ту ж саму роботу... Заробітчани...)))
Вітаю однодумців на захисті Батьківщини!!!
Тримаймось хлопці,тримаймось... Все буде Україна!!! Слава ЗСУ!!!
За тероборону краще мовчати,хто не у темі - їхні хлопці добре працюють. Працюємо на Перемогу, так що мемуари потім...
Всім здоров'я!!! Окрім вати - ватанам інсульт!!!
ГОЙДАААА!!!

Анонім сказав...

Я думал что ты уже сдох а ты ещё воздух портишьно не чего тебе немного осталось срать под себя скоро пойдешь в ад там будешь в котле варится больная тварь.

Анонім сказав...

а ты ще не подох падло здохнеш падло всё роеш яму сам туда и попадёш .что на фронт не хочешь усралься это не чернобыль тебе .всем инвалидам на фронт заработаетк пенсию хорошую чернобыльцы .и не будите крычат что мало пенси всем военнкомат на проверку готовтес .здоровый на фронт аж бегом политите по киеву бегали как кобылы .и нафронте по работаете мнимые инвалиды войны орденах и медалях

54ОМБр сказав...

Я думал
Боже, яка краса..Думав він...))) Чим ти там думав? Ти ж дебіл, а там мозоку то нуль... Але тужися...Ну для чого? А раптом конфуз... Незручно якось перед хлопцями...))) Бери інсульт, та здихай там десь у коморі втіхаря....
Всім здоров'я!!! Окрім вати - ватанам інсульт!!!
ГОЙДАААА!!!

Анонім сказав...

У тебя видать шизофрения в запущенном виде видать лечение не помогает,Я же тебе писал адрес но видать ты не только дебил но ещё и ссыкун, сидишь на вонючки диване и под себя ходишь потому что боишься выйти на улицу.

Анонім сказав...

а как всё начиналось серьёзно , а закончили грязью .. какие росийские нарративы - "Гойдааа" , точно с ума сходят от одиночества....

Анонім сказав...

и вот новое письмо СЧУ на "деревню дедушке"- Премьер-министру Украины Шмыгалю Д. А . хотя это должны писать депутаты и предложения в комитет ВРУ. Напечатали на своём сайте от 23.10 под № 76 и не окончено и вообще кто обратит внимание на такое , Никогда ответов мы не видели и не читали на такого вида обращения... Ужасно безграмотно....поэтому никакой конкретики нет , а есть оправдательный набор фраз для рядовых членов этой организации

Анонім сказав...

так что сидиш дома на фронт и палькой не загонеш .ясно это не чернобыль вам .на фронте дурака не покосиш сразу пуля в жопу влетит .так что готовися к прверки военнкомате да

58 ОМПБр сказав...

Для 54 54ОМБр згідно цитати "За тероборону краще мовчати,хто не у темі - їхні хлопці добре працюють."
Послухайте хлопці, Ваше ТРО в розумінні командування ГШ ЗСУ (та й інших бойових бригад) - це "гарматний розхідний матеріал", який йде попереду ЗСУ, робить всю брудну роботу чи відпрацьовує на складних ділянках місцевості як "штрафники на амбразурі"...Ними просто затикають фронт у зв'язку із відсутністю штатних одиниць особового складу бойових підрозділів та й не жалко таких, бо багато нюансів - більшість має захворювання або обмеження по військовій службі в ЗСУ (тому їх і взяли до ТРО), кадровими офіцерами найвірогідніше стануть одиниці, їх просто випруть після закінчення війни). Тому казати, що вони перспективні бойові одиниці - некоректно. В більшості своїй це піхота у званнях солдат-сержант, це не командири оперативно-тактичного рівня, які доречі дійсно вирішують долю бойових зіткнен на рівні командирів бригади та батальйонів). Так що ставити їх в один рівень із ЗСУ - це в жодні ворота не лізе, все одно, що в Чорнобилі цивільного, який пісок возив з АТП та військовослужбовця, який виконував всі поставлені накази МО. І мовчати тут нема чого, при Совку намовчались, треба правду говорити, особливо перед своїми бойовими побратимами, дивлячись прямо у вічі!!! Є суттєві відмінності в системі ТРО та ЗСУ, адже бійці ТРО - це лише для підсилення та як додатковий резерв живої сили і не більше. Так трактує основну мету їх створення та функціонування наше командування ГШ та МО. Доречі, Ви що не знаєте яке відношення до тих, хто хоче перевестись з ТРО до ЗСУ, а їм перевод не підписують - такі випадки носять масовий характер, бо більшість розраховувала служити біля дому, ходити на обід та спати в своєму ліжку, а тут взяли і перенаправили на фронт...Є багато питань, чи хлопцям з ТРО взагалі цікаво та вигідно залишатись в тих з'єднаннях, а не переводитись до ЗСУ (де система мотивування, оплати та гарантій в рази вища, та й перспективи росту є). Мемуари треба писати зараз, допоки ще не звільнили зі служби. Слава Україні! Разом до перемоги!

Анонім сказав...

Інваліди 2грп.роблять не тільки респондентами,ця робота вважається середньою по навантаження,а й лікарями, медсестрами,бухгалтерами,водіями маршруток,будівельниками,начальниками різних установ як державних так і приватник,короче виконують роботу всю ,де роблять.

Анонім сказав...

Інваліди 2 групи різні, одна справа працювати, а вже інша - служити. Різні захворювання та ступінь ураження органів і систем. Чому всіх під одну метлу? Це неправильне трактування

Анонім сказав...

В стрессовой ситуации у здорового человека все обостриться от психики до поноса, а 60-летние воины зачахнут в течении недели. А если есть хронические заболевания плюс продолжительные экстримальные условия готовьтесь к "деревянному макентошу". Пользы особо никакой не будет от такого псевдовоина, а вот стране растрата ,и семье помощь, ввиде 15 млн. Штурмовые бригады это мужики до 40 лет, после 50 лет малый процент годен для активных боевых действий. После 55 лет ускоренное изменение биологических процессов даже у здоровых людей.

Анонім сказав...

Готов воевать на польско-украинской таможне до 80 лет.

Анонім сказав...

Ви,думаєте,що командировочному було легко відказатися від поставленої перед ним задачі,це велика помилка,за інших писати не буду,було по різному,а хто працював в зведених колонах, водіями, можуть розказати,що було коли на роботу не виїзджав автобус,або грузовик,не говорячи про паливозаправники який заправляв до п'ятидесяти одиниць різної техніки, нетреба применшити вклад в ліквідацію командировочних ліквідаторів,негативні випадки були як з боку військових так і командировочних.

Анонім сказав...

Читая коменты задумываешься это Чернобыльский сайт?, здесь пишут всякие психи, понторезы типа 54ОМБР, совет психи пусть идут на сайт палата √ 6 а понторез на сайт мы герои мы победим

Анонім сказав...

Ликвидатор, чернобылец - это не показатель облико-морале. Естественно это не касается всех поголовно. Адекватные в основном слушают, читают, и делают выводы, а моральные уроды метут языком. "Запор мысли, понос слова".

Анонім сказав...

чернобыльцы как быки племеные не только на фронт можно идти .но даже в плух место трактора орать будут .кто больной быль давно помер прошло 37 лет осталис одни хитрые и ловкие чернобыльцы .а больные сейчас все на украине .так что до 60 лет чернобыльцов всех на проверку военнкомат .есть комиссия проверят больных чернобыльцов хватит косит надо родину от врага оборонят .

54ОМБр сказав...

Анонім 58 ОМПБр сказав
Посміявся...))) Ніколи "Штірліц" не був так близок до провалу....)))
Даже нахуй посилати не буду...))) Насмішів....))) Залік...))))Як до мене - так просто убого... Це для вати, далі ти не тягнешь...
Всім здоров'я!!! Окрім вати - ватанам інсульт!!!Ворогам - смерть!!!Слава ЗСУ!!!
ГОЙДАААА!!!

54ОМБр сказав...

Я же тебе писал адрес
Роздуплися вже, покажи хоч трохи розуму... Бо ти не розумієшь з ким розмовляєшь в загалі - чіпляєшься до усіх....Мож сам з собою?)))) Ну нахєр ти мені впав,щоб їхати до тебе? Виставу маєшь яку показати? Це кращє до соцзахисту для дітей переселенців.... У дзеркало подивись - мож шось побачиш...

Анонім сказав...

всем на фронт чернобыльцам хватит скиглит до военнкомата бегом родина украина зовёт.слава украине .героям слава мы победим .

Анонім сказав...

сидят на диване чернобыльцы .а кто за вас врага будит гнат с украины родной нашей. до военнкомата на комисию и на фронт кому 60 год .

Анонім сказав...

Понторез сам падай на свой хер видать тебе это нравится.

Анонім сказав...

Сегодня по тсн показали сюжет о шурмовиках средний возраст за 50 лет, со слов офицера ВСУ раньше солдат воевал несколько месяцев, сейчас в лучшем случае несколько недель, солдаты быстро заканчиваются. рф пользуется моментом на востоке (палестина), получает оружие ирана, китая, кореи за неделю 350 тыс.снарядов, Украина получила от союзников за месяц около 300 тыс.снарядов.
рф население 146 млн.чел, Украина согласно положительного прогноза гос.стата около 26 млн.чел. (сбежали от войны ЕС или рф), потенциал призыва на службу разный. Залужный сказал положение критическое, необходимо до весны 2024 г. закрепиться и обороняться, Зеленский настаивает о наступлении на Крым.

Чернобыльцы копья ломают, обычное состояние, как до войны, маразматики. Желаю всем выздоровления на голову, а себе просветление.

Анонім сказав...

Что мешает работать со второй группой,ничего,иди и работай,если можеш,закон не запрещает,работодатель очень заинтерисован такими работниками,налоги меньше,компенсации от государства.

Анонім сказав...

если чернобыльцы работают значет здоровые .и на фронте может помогат бить врага .что работат не больной а на фронт больной ..хитрая у чернобыльцев логика .всех проверит через военнкоматы до 60 лет.если работает значит здоровый больной работат не будит по любому бо болит .

Анонім сказав...

А если 60,и одна секунда,проверять?

Анонім сказав...

а если в штаны насрал что делать

Анонім сказав...

60 лет и в штаны насрал что тогда .ладно сиди дома серун .сери дальше в штаны военнкомат не надо идти если ты дома в штаны навалил .то какой тольк стебя на фронте будит .ты обсериш все позици как собака метки поставеш .

Анонім сказав...

По перше , згідно закону ми зараз людина з інвалідністю і працювати дозволяється і перші групі (тільки є обмеження чим займатися і робочий час)
По друге , інваліди мають право захищати державу за пласним бажання також і друга група
І третє , коли іде війна за власну державу а також за свій дім і сім'ю ,це все лягає на совість кожного з нас
А ті хто думає зараз по іншому
Чемодан, Вокзал , Росія і не треба скиглити вас ніхто в Україні не тримає.


Анонім сказав...

Кто ты такой, чтобы людям указывать куда им ехать где им жить,да ты не кто и звать тебя не как,а сам сидишь на диване и корчишь из себя патриота. Вопрос почему сам то не на фронте?

Анонім сказав...

инвалидам до 60 они ще не старве пердуны можно воевать за родную украину .так что до военнкомат на проверку всех. и сразу на фронт в батальён смерт рашыстам в него всех берут до 70 лет и выше .они как пойдут орать льготы пенсия что росияне с перепуха от такого гула разбегутся по разным кустам. пенсионеры с клюшками без зубов глаза как у вола огромные звук как сбочки пенсия льгота .

Анонім сказав...

пар вышел? а теперь по честному - кто хочет - пусть идёт , когда всеобщая мобилизация мы все чем сможем поможем... если другой демократичный взгляд украинца - не нужно сразу о "вокзале и туда". ВЛК решит кто достоин воевать! пока военнообязанный.

Анонім сказав...

чернобыльцы с под кровати вылезли чем сможем поможем .когда поможете языком всем до военнкомата на проверкум куда смотрят такие быки ходят племеные чернобыльцы .два чернобыльца могут танк заменит в бою глаза вылупят и вперёт на рашиста .что чернобыльцы опят под кроват полезли помошники сможем поможем .

Анонім сказав...

Ніхто не знає,як кожний з нас поведе себе в критичній ситуації,якщо це буде стосуватися,індивідуально кожного,а тепер конкретики,яке рішення прийме КСУ по даному позові?

Анонім сказав...

А особливо яка була 24 лютого 2022.тоді було не до роздумів про здоров'я.Зараз всі забули про своїх колег, які не отримують пенсію по двадцять тисяч , а це в основному 86 рі к .військові .

Анонім сказав...

Командировочних теж багато,які не отримують такі гроші,будучи в 86році.

Анонім сказав...

так спрсит надо у своих колех почиму 86 году у ликвидаторов нету не свази не группы .а кто был 1990 году и группы 2 и связ есть как это вышло .наверно в 90 году ликвидаторы на крыше графит таскали и больше облучилис .а 86 году на курортах были ликвидаторы не связи нету нечего 2 катигория .86 году оплата была 5 кратка .а в 90 году 2 кратка голая без всех накруток .вот и пенсия маленкая .ст.54

Wladimirr9 сказав...

Есть выезда в зону отчуждения (кратность начисления за каждый выезд),
по статусу ЛПА.
ПЕНСИЯ ПО ЗАРАБОТАННОМУ Кз,
ПО 5-ти кратки с ВИРТУАЛЬНЫМ Кз

Анонім сказав...

смотря где работал командировочный в какой зоне на чаэс.ст.54 читай постнову 1210

Анонім сказав...

кой расчёт виртуальной 5 кратки .сколько по 2 группе выходит пенсия что маленкая .

Анонім сказав...

Це вірно,хто і де працював,в якому році постанова 1210 вийшла на загальне користування,де кожний ліквідатор міг з нею ознайомитися,в 86 році мене з нею ніхто не ознайомлював і як нараховувалась зарплата за роботу в зоні Чаес теж,в бухгалтерії були такі чарівники

Анонім сказав...

Що там чути про чорнобильців пенсії добавлять чи знімуть? Як будуть платити стровикам при80 % інвалід 2 групи при пятикратці якщо з нового року піднімається заробітна плата ? І друге питання чи буде діяти рішення конституційного суду від 13 вересня чи будуть зміни в ст 54 бо чув такі слухи що хочуть залишити тільки 86 рік ? Чи то правда ? Було б добре лишити всіх хто був там у 86 році , і лишити тільки 30 км зону тоді б пенсії були , і путівки на все б грошей стало а то куча всіх перескочили з 3 4 кат на першу особливо переселенці з 90 року і т д і Ровенська обл це взагалі капец що влна має до Чорнобиля значить киів тоже всі потерпілі

Анонім сказав...

А ти порахуй .Призвали на збори .Працював сантехніком з зарплатою 80 рублів .А ще в військові частини обжулили.А хто в 86 році думав про зарплати .Або солдат строковик .І ще багато можна навести прикладів

Анонім сказав...

По відношенню до трудової,в основному,досить пристойна,але за 30 років,треба було виправить косяки,які стосуються зарплати в зоні,та нарахування з неї пенсійних виплат,це стосується всіх категорій.

Анонім сказав...

А з якого боку Муровані Курилівці Вінницька область тоже четверта зона.

Анонім сказав...

Прикладів таких дуже багато,бухгалтерські крисаки,обкрадали нарахування ліквідаторів, наприклад, жовтень 86 ,з 12 годин роботи,робили 6 годин,а кратність,забували зробити,суки,і кінців не найдеш,за роботу на могильнику,,БУРЯКІВКА" та в місті ЧОРНОБИЛЬ за повний місяць 190 крб,пішов на пенсію з такою виплатою

Анонім сказав...

Муровані КУРИЛІВЦІ, приблизно розташовані за 70км. від ДУНАЇВЦІВ,ХМЕЛЬНИЧИНА та 100км. від ВІННИЦІ.

Анонім сказав...

так у кого оплат была плохая за работу на чаэс . вам вели пенсию 5 кратку вертикальку не от оплаты на чаэс .а зависет от процентов потери труда и срочникам военным и ликвидаторам чаэс .опят воете что мало да .мало пенси если мало процентов потери труда .а если 70-80 процентов и пенсия хорошая по вертикальке будит .так что нечего вывывать всё правельно .

Анонім сказав...

что и по вертикалке 5 кратке мало срочникам и леквидаторам пенси .что вы хотите вы можите написат что вы хотыт .по какому закону вам пенсию и как .а то тольк воют и скиглят и толком не говорят что хотите .

Анонім сказав...

некоторые пишут постановления небыло я не знал .ПОСТАНОВА 207-7 С 10 ИЮНЯ 86 ГОДА было всё (.хочеш кака штаны снимеш )

Анонім сказав...

Ай яка розумаха,якого числа,місяця та року, без піз...і,ви,її бачили,коли були в штанях,чи без них

Анонім сказав...

что шкурники штаны обгадели и забыли снят . тепер ищите причину

Анонім сказав...

Всі постанови і різні розпорядження в 86 році знали тільки різні писаря і штабні криси.А всі інші були раді що пройшов день , а коли був уже дємбель, так на радощах що накінець їдуть додому не дуже уважно дивились що отримали гроші менше чим заробили.

Анонім сказав...

работали по за зоной группы поделали .дураками прикинулись и косят типер мы не знали не чего невидели .закона небыло в справке зоны не указали .а если вы работали за зоной чаэс что вам напишут в справке .и пенсию хотите большую. вам и так по вертикальки 5 кратке и ликвидаторам чаэс и срочникам у которых оплаты небыло вертикалька 5 кратка .что вы хотите .всё за срочников у них вертикалка 5 кратка от потери труда в прцентах всё нормально по закону .чтото шкурники всё колотят чемто не довольные

Анонім сказав...

чего бригать писар писаль правду где ликвидатор работал то и напесал не больше не менше .вы работали за зоной а писар долшен писать вы работали в 3 зоне да .в штабе всё после писаря проверяли. и брехат не надо что писарь забыль

Анонім сказав...

Всезнайка, тебе,ніхто і ні про що,не запитує,якщо до,тебе,не застосовуються ніякі дії,то не совай ногами, п'яти зітреш, без користі для душі і тіла.

Анонім сказав...

что правду нелюбите. группы поделали а оплата тариф 1 кратном +средний .за зоной и хотите пенсию максимальку .88 году и зоны сняли .вам надо мольча на вертикалки 5 кратки самый лудший вариант особено 88-90 год.и срочникам служакам всех у них оплаты небыло на службе этим тоже ведена вертикалка 5 кратка за работу на чаэс всем и тем что работали 86году на чаэс и после 86 года.нечего за срочнеков жопу рват не кого не обидели по постановлению .некоторые на дурака косят особено припятские жаба давет вот и пальки в колёса ставят и орут вот срочника оплаты небыло .да небыло у срочников оплаты на чаэс для этого вели 5 кратку вертикальку по пенсиям у кого группа.

Ликвидатор сказав...

А вертикалька это что??? 😂😂

Анонім сказав...

Для этого шизофреника что виртуалка , что вертикалка , что горизонталка - все одинаково ... Ему главное " ковбосы " ливерной нажраться и бегом здесь писать всякую чушь .

Анонім сказав...

Такое впечатление, что писал дебил с украинским образованием.

Анонім сказав...

В ідіотів,різниці не має,яка в них освіта.

Wladimirr9 сказав...
Автор видалив цей коментар.
Анонім сказав...

Вертікалька, горізонталька... Це пози такі є, в камасутрі. Чувак просто перескакує з сайту на сайт, не вспіває переключитися...

Анонім сказав...

На підвищення пенсій та індексацію,треба 300млн. гривень,є 100, кому,і як, будуть рахувати, урізання виплат буде,що придумають, раніше була формула,з 24 року, будуть бали,ех,хотілося б дожити до того часу,коли нарахують по балах.

Wladimirr9 сказав...
Автор видалив цей коментар.
Анонім сказав...

По і балах

Анонім сказав...

Интересно--- есть юристы КТО-БЫ МОГ ПЕРЕСЧИТАТЬ ПЕНСИЮ. Или как весь сайт---только БЛА,БЛА,БЛА

Wladimirr9 сказав...
Автор видалив цей коментар.
Анонім сказав...

Blogger Wladimirr9 ... А как можно связаться с Вами в телефонном режиме или по другому КАК?

Wladimirr9 сказав...
Автор видалив цей коментар.
Анонім сказав...

у сантехника было 90 рублей 86 году и калыма 300 рублей так что не нойте .

Анонім сказав...

А суддів яка зараз зарплата , а калим всеодно беруть і побільше чим сантехнік.

Анонім сказав...

1. Пенсия чернобыльская 1 категори ст.54 оплата за зону в кратности подходит ликвидаторам 86-87 год надо справку об оплате за зону..88 году зоны сняли и кратност порезали .88-90 году ликвидаторам не подходит оплаты была маленкая . . 2.Пенсия ликвидаторам и срочникам ликвидаторы.чаэс.5 кратка вертикалка зависит от процентов потери труда подходти 86-90 году ликвидаторам. справка оплате за зону не надо всем одинаково только по %

Анонім сказав...

та судди не плачут не скиглят что мало .а сантехник всё мало плачут оплата маленкая была а калым не считают .так не войте тогда .надо было учится а не гавно по трубам ловит .

Анонім сказав...

В Чорнобилі ми хвороби отримали не від лопати і є освіта чи ні .Це були наслідка випромінювання.Залежало все від скільки ти хватанеш за один чи скілька разів , чи від часу перебування на ліквідації.

Анонім сказав...

Що до групи інвалідності.Ми всі повинні дарувати медичних працівників.Тільки подяки є дві .Перша від щирого серця що підказали про вчасні відмітки в медичні книжці .Друга відболі і образи що не підказали про те що не потрібно з себе корчити героя а лікуватися .

Анонім сказав...

Кто в какой зоне работал на чаэс . и в каком году тот больше и схватиль .на крыше с лопатой больше хапонули хворобы. чем в штабе или накухни или за зоной .вот и пенсич дольшна быть разна .а то всем одинаково это будит что справедливо

Владимир сказав...

О чём Вы все спорите? У меня брат 2-юродный работал судьёй пенсия у него 118 000. И говорит ЧТО МАЛО, НА ЖИЗНЬ НЕ ХВАТАЕТ. Так о чём мы тогда спорим?

Анонім сказав...

О чём мы все спорим? У меня брат 2-юродный работал судьёй, получает пенсию 118 000 гривень-- и говорит ЧТО МАЛО, НА ЖИЗНЬ НЕ ХВАТАЕТ,

Wladimirr9 сказав...
Автор видалив цей коментар.
«Найстаріший ‹Старіші   1 – 200 з 225   Новіші› Найновіші»

Дописати коментар