-->

23.12.11

У Харкові на допит викликали ще одного чорнобильця

У Харкові на допит у міліцію викликали ще одного чорнобильця Миколу Головка. Про це Радіо Свобода повідомив один із керівників районної організації чорнобильців Валерій Бєляков.

За словами Бєлякова, Головка викликали в міліцію у тій самій справі, що й інших чорнобильців – Володимира Проскуріна та Петра Прокопенка – про підробку документів і незаконне оформлення чорнобильської пенсії.

Як розповів Радіо Свобода активіст чорнобильських акцій протесту Петро Прокопенко, якого допитували минулої суботи, в міліції підозрюють, що Микола Головко має підроблене посвідчення чорнобильця. Такі висновки, зі слів Прокопенка, слідчі зробили на підставі того, що раніше Головко звернувся до чорнобильської організації з заявою про втрату документів під час риболовлі і отримав нове посвідчення.

Нині і Головко, і Проскурін, і Прокопенко проходятьу справі як свідки.

Сьогодні під стінами обласного слідчого управління триває акція протесту чорнобильців із вимогою «припинити поліцейський терор у Харкові».

17 грудня під час допиту голову Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимира Проскуріна і ще одного чорнобильського активіста Петра Прокопенко зі слідчого ізолятора з гіпертонічним кризом забрала швидка. Наразі обоє перебувають у спеціалізованому шпиталі для ліквідаторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар