-->

04.01.12

Ставлення влади до чорнобильців просто огидне – правозахисник

Новини політики. 4 січня. У 2011 році влада вела себе бридко і огидно.

Все говорить про те, що в 2012-му році нічого не зміниться.

Про це заявив глава правління Української Гельсінської групи з прав людини Євген Захаров, коментуючи підсумки 2011 року, а також даючи прогноз на 2012 рік.

"У 2011 році ситуація в області прав людини стала значно гірше, ніж була в 2010 році. За минулі два роки з'явилися дуже погані тенденції. Я змушений констатувати наявність політичних переслідувань громадських організацій, рухів і опозиціонерів.

При цьому активно використовуються правоохоронні органи - міліція, прокуратура і Служба безпеки України. Такого не повинно бути в країні, яка є членом Ради Європи", - підкресливЗахаров.

Особливе неприйняття, за його словами, викликає ставлення влади до найбільш незахищених верств населення. "Ставлення влади до чорнобильців просто огидне. Особливо гидко це виглядає на тлі дорогих автомобілів чиновників, безкоштовних квартир, золотих унітазів і безкраїх угідь", - зазначив Захаров.

У 2012 році, за його словами, ситуація в сфері захисту прав людини в Україні краще не стане. "Дивлячись на всі тенденції, які були закладені владою, можна сміливо прогнозувати, що змінювати встановлений курс ніхто не буде, хіба що народ сам виступить проти такого ставлення до себе", - підсумував правозахисник.

За матеріалами Цензор.нет

10 коментарів:

Анонім сказав...

Сегодня уже начались выплаты азаровских пенсий, вместо 7800 грн. по Закону приносят азаровско тигибские 2096 грн. Вот и стало жить веселей, всем кроме станционщиков которые позаботились о себе за счёт других.

Анонім сказав...

Инвалид 3-групы получил 1200грн. Так само как до судов.

Анонім сказав...

04.01.2012
Викрито псевдопільговика
Майже 5 років 45-річний мешканець Шишацького району Полтавської області незаконно користувався статусом ліквідатора аварії на ЧАЕС. На чисту воду псевдоліквідатора вивели працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС Полтавщини.
Правоохоронці з’ясували, що для отримання пільги чоловік надав до Управління праці та соціального захисту населення підроблену довідку військкомату. Таким чином, увівши в оману працівників управління Пенсійного фонду, тривалий період він незаконно отримував пільгову підвищену пенсію.
Наразі за ч.4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України порушено кримінальну справу. Аферистові загрожує арешт на строк до 6 місяців або до 2-х років обмеження волі.
ВЗГ УМВС
України в Полтавській області

Анонім сказав...

слава мвд.нашли стрелочника.а в верховной раде будут искать.и только к чернобыльцам геноцид.а остальной народ.я когда вижу мажорных телок которые не знают где хлеб растет и которые в своей жизни кроме члена тяжелей в руки ничего не брали чесное слово жалею что отпахал 30лет на таких тварей

Елена сказав...

Теперь пенсия инвалида 3 группы больше пенсии инвалида 2 группы( работавший до аварии шахтер и солдат - срочник)Вот это СПРАВЕДЛИВОСТЬ!

Елена сказав...

Причем тот, кто получил больше был Чернобыле в конце 87, а то и 88 года. А срочник в 1986 году!

Анонім сказав...

Срочники и партизаны были пушечным мясом(извините). И за это получают сейчас копейки. А те кто погнался тогда за длинным рублем и сейчас получают 7-8 тыс. Извините-это мое мнение.

Анонім сказав...

я был на чаэс от мвд относился к чернобольскому ровд дисклокация была отдела в посёлке зорин. сам нёс службу в посёлке парышев. 3 месяца без выезда в зону обслуживания входили лодыжичи и теремцы, доза облучения в сутки состовляла 7 милиренген час. инвалид с 1988 года счас пенсия в январе 1000 гривень презираю страну такую огромное желание рвануть 4 блок по новой . пусть сволочи здыхают

Батя сказав...

Когда ПРАВДА становится БЕСПРАВИЕМ
Сопротивление становится ДОЛГОМ....

Анонім сказав...

крик души: люди где же искать правду?Мой муж честно отдал свой долг Родине проработав 18 дней в эпицентре станции,т.е. почти все выходы на крышу в сентябре 1986 года.У него вторая группа инвалидности,два года получал пенсию после судов,а теперь видите ли нет справки по нужной им форме и получается пенсию он не заслужил. все 2096 предел для людей-патриотов. Ведь Азарову мало денег,в Крыму еще не все побережье занято и поэтому намываются берега и строятся его пансионаты. Не туда ли чернобольцы идут ваши пенсии?

Дописати коментар