-->

17.07.13

Чорнобильці готуються на прийом до Королевської

Сьогодні у Міністерстві соціальної політики України відбулась робоча нарада керівників відповідних департаментів зазначеного міністерства з представниками Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля, ВГОІ "Союз Чорнобиль України" та інших громадських чорнобильських організацій, які на протязі останнього часу проводили переговори та робочі зустрічі у міністерстві.

Як повідомив після зустрічі Борис Бродовський: з’ясувалося, що начальником департаменту з пенсійного забезпечення Миколою Шамбіром не виконано, а по суті саботовано домовленості, які було раніше досягнуто на попередніх переговорах і робочих зустрічах з представниками чорнобильських громадських організацій, і які у свою чергу були раніше запротокольовані, стосовно поетапного підвищення пенсій інвалідам внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Замість документів, які б передбачали поетапне збільшення пенсій інвалідам-чорнобильцям і доведення цих розмірів до 6, 8 та 10 мінімальних пенсій за віком (прожиткових мінімуми для непрацездатних осіб), як це і міститься у Законі України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", Миколою Шамбіром подані зовсім інші документи до Міністерства фінансів, що видно з листа Мінфіну до Мінсоцполітики (див. копію документа від 19.06.2013 р.). Слід зазначити, що не дотримано строків щодо підготовки змін до Постанови Кабінету Міністрів України № 1210. 


У зв’язку з цим, як повідомив Борис Бродовський, прийнято рішення всім складом представників громадських чорнобильських організацій до 10 серпня зібрати чорнобильців на прийом до Міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

"Це не буде якоюсь організованою акцією, а просто можливістю потрапити на прийом до міністра та дізнатися думку міністра з приводу дій Миколи Шамбіра: Чи це його власне ігнорування узгоджених з громадськими організаціями позицій щодо поетпного підвищення пенсій, чи це вказівка міністра вести відповідну переписку з Мінфіном щодо "осучаснення" пенсій?" – зазначив Борис Бродовський.

Також, як зазначив після наради голова Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін: "Представники чорнобильських організацій наполягають на якнайшвидшому ухваленні змін до постанови Кабінету Міністрів України № 1210, яка стосуються поетапного введення розрахунку пенсій згідно статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (796-12), що було досягнуто внаслідок раніше прийнятого компромісу. Мінфін тільки повинен знайти джерела фінансування, урізавши витрати на спортивні, видовищні та інші заходи, а також подумати над фінансовими скороченнями потреб міністерств та відомств".



Немає коментарів:

Дописати коментар