-->

07.09.14

Врегульовано порядок організації оздоровлення чорнобильців, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення АТО

Кабінет Міністрів України постановою від 27.08.2014 № 378 вніс зміни до постанови від 27.03.2013 № 261 «Деякі питання організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі — Постанова № 261), які набули чинності 04.09.2014.

За загальними правилами, визначеними у пункті 7 Постанови № 261, для взяття на облік для забезпечення путівкою у наступному році постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи особа чи один із батьків потерпілої дитини або особа, яка їх замінює, подає, серед інших документів, місцевому органові виконавчої влади (місцевого самоврядування) заяву.

Якщо заява подається за місцем проживання, відмінним від місця реєстрації, додатково необхідно подати видану місцевим органом за місцем реєстрації довідку про те, що постраждала особа не перебуває на обліку для забезпечення в наступному році санаторно-курортною путівкою (далі — довідка).

Змінами, внесеними до Постанови № 261, для осіб, які є громадянами України, та дітей, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, зробили виключення із загального правила. Враховуючи неможливість отримання такими особами відповідних довідок та маючи на меті захистити соціальні права переселенців Кабінет Міністрів України чітко визначив, що довідки такими особами не подаються.

Немає коментарів:

Дописати коментар