-->

23.11.14

Акунін розповів, чому люто заздрить українцям

Письменник поділився враженнями від публіки на концерті "Океану Ельзи". 


Російський письменник Борис Акунін після того, як побував на концерті "Океану Ельзи" в Лондоні, зізнався, що люто заздрить українцям. 

Про це Акунін написав у своєму блозі в Живому Журналі

Письменник був вражений, як публіка себе веде - дівчата були у вінках, як що - всі кричать хором: "Слава Україні! Героям слава!" - і розмахують жовто-блакитними прапорами. А в кінці увесь зал разом з Вакарчуком заспівав національний гімн України. 

"Дивлячись на все це, я відчував сильне почуття, природа якого мені стала зрозуміла не відразу, а коли я розібрався, то дуже здивувався. Почуття це, виявляється, було лютою заздрістю", - написав Акунін. 

"Адже якщо у нас велика юрба почне кричати "Слава Росії!" і розмахувати прапорами, це буде або якась казенно-патріотична акція, або збіговисько агресивних ксенофобів. Ну а уявити собі співвітчизників, які добровільно співають михалковський гімн про "братніх народів союз віковий", я взагалі не можу, уяви не вистачає", - додав російський письменник. 

Борис Акунін також зазначив, що більшість глядачів говорили між собою по-російськи, але "це, безумовно, був щирий український націоналізм, однак не етнічний, а державний. І абсолютно добровільний - адже справа відбувалося не в Києві, а в Лондоні". 

Письменник зазначив, що в Україні зараз відбувається національне відродження і за це українці повинні дякувати Януковичу та Путіну, тому що "перший спровокував Майдан, а другий допоміг українцям об'єднатися і стати нацією". 

Нагадаємо, у Львові 40-тисячний стадіон на концерті "Океану Ельзи" скандував: "Герої не вмирають!".

Немає коментарів:

Дописати коментар